Dit zijn de populairste plekken voor tatoeages

Geüpdatet op 18 augustus 2023 door Lisa Aelvoet
Dit zijn de populairste plekken voor tatoeages Launchmetrics

Het lichaam biedt eindeloos veel opties wanneer het op de plaatsing van tatoeages aankomt. Of het nu gaat om je eerste of het zoveelste exemplaar, wij bieden je graag de nodige inspiratie.

Eerder vertelden we je al wat de grootste tattoo trends van het moment zijn. Nu zoomen we dieper in op de populairste plaatsingen. Van de klassieke onderarm tot de hippe vingers en de gedurfde dij. Dit lijstje bevat voor ieder wat wils!

1. Onderarm

Pint Embed Link

Een van de populairste plekken voor tatoeages is de onderarm. Deze biedt voldoende ruimte voor uitgewerkte ontwerpen maar leent zich ook prima voor een subtiele tatoeage.

2. Pols

Pint Embed Link

De pols vormt de perfecte plek voor een tattoo vanwege zijn subtiliteit. Ga je voor een esthetisch hoogstandje of een diepe betekenis: op je pols heb je er zelf veel geniet van.

3. Rug

Pint Embed Link

Rugtatoeages hebben misschien niet de allerbeste reputatie maar vormen wel de uitgelezen plek voor wie een uitgebreid design in gedachten heeft. Zelf zal je de tattoo waarschijnlijk niet heel vaak kunnen bewonderen, maar dan wordt je hem ook niet snel moe!

4. Enkel

Pint Embed Link

Enkeltatoeages zijn al heel lang populair bij vrouwen. Vooral vlinders, bloemen of hartjes blijven het doorheen de jaren goed doen.

5. Binnenkant bovenarm

Pint Embed Link

De binnenkant van de bovenarm is een populaire keuze voor wie zijn/haar/hun tatoeages enigszins discreet wil houden, maar ze op sommige momenten ook wil kunnen laten zien.

6. Sleutelbeen

Pint Embed Link

Het sleutelbeen is een opkomende plek bij mensen die een unieke locatie willen. Delicate symbolen of minimalistische ontwerpen passen hier perfect.

7. Dij

Pint Embed Link

De dij wint aan populariteit bij doorgewinterde tatoeage lovers. Ben je op zoek naar een plek voor je derde, vierde of vijfde tattoo? Overweeg dan je bovenbeen.

8. Vinger(s)

Pint Embed Link

Celebrities pronken graag met minimalistische - vaak handpoked - tatoeages op hun vingers. Denk aan symbooltjes, initialen of hartjes. Ook ter aanvulling of vervanging van een (trouw)ring worden ze vaak gekozen.

9. Achter het oor

Pint Embed Link

Voor degenen die een discrete en gemakkelijk te verbergen plek wensen, biedt een tatoeage achter het oor een stijlvolle optie.