De sfeervolste tuinverlichting voor gezellige avonden

Geüpdatet op 7 augustus 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
De sfeervolste tuinverlichting voor gezellige avonden ©Unsplash

Niets dat 's avonds meer sfeer brengt dan enkele lichtjes. Wij lijsten onze favoriete tuinverlichting op voor een gezellige avond.

Met de juiste tuinverlichting moet een zomeravond niet eindigen wanneer de zon ondergaat. Een slinger lampionnen of een lichtnet kan de sfeer net verbeteren. Bovendien kan je van de juiste sfeerverlichting het hele jaar door genieten, want ze kunnen bijvoorbeeld ook je winterbarbecue opvrolijken. Tuinverlichting komt voor in alle vormen en maten. Dit zijn onze favorieten.

1. Hanglampen

Deze buitenlampen zijn perfect ter verlichting van een overdekt terras. Dankzij de drie lampen kan je een groot oppervlakte verlichten. De landelijke stijl zorgt onmiddellijk voor een sfeervol effect.

tuinverlichting
Landelijke buiten hanglamp rotan 3-lichts Calamus, QAZQA

Shop hier

2. Lichtslinger

Een lichtslinger is de ideale tuinverlichting voor iedere plek. De lichtjes passen zowel op het terras van een appartement als in een grote tuin. Gezelligheid verzekerd!

tuinverlichting
Buitenlichtslinger met 20 ledlampjes Orellana, Maison du Monde

Shop hier

3. Lichtgevende gieter

Als je op zoek bent naar originele verlichting voor je planten, dan is deze lichtgevende gieter iets voor jou. Het houdertje is gemaakt om stevig in elke ondergrond te staan. Bovendien werkt de gieter op zonne-energie. Je moet dus niet op zoek naar een stopcontact in de buurt. Leuk detail: de gieter zelf is niet alleen verlicht, het lijkt ook of er lichtgevend water uitkomt.

tuinverlichting
Decoratieve hanglamp gieter, Lardic

Shop hier

4. Wandlamp

Deze moderne wandlamp past in iedere tuin. Dankzij zijn eenvoudig design trekt hij niet alle aandacht naar zich toe. Toch kan hij net dé sfeermaker zijn op je avondlijke barbecue.

Wandlamp
Industriële wandlamp 2-lichts Charlois, QAZQA

Shop hier

5. Lampionnen

Met lampionnen creëer je makkelijk een zomerse sfeer. Kies een kleur die past bij jouw tuin en hang ze langs de muur of boven je tafel.

Lampionnen
Tuinlichtslinger met beige katoenen ballen Mallorca, Maison du Monde

Shop hier

6. Vloerlamp

Deze vloerlamp is ideaal om te genieten van de rust in jouw tuin. Plaats hem naast een zeteltje of naast de tafel. Hij zal ervoor zorgen dat je ongestoord een boek kan lezen, terwijl de zon langzaam ondergaat.

Vloerlamp
Buiten vloerlamp bamboe LED Mart Maurice, QAZQA

Shop hier

7. Guidelight tafellamp

Deze handige tafellamp kan je op verschillende manieren gebruiken. Je kan hem - uiteraard - op tafel plaatsen om een gezellig diner te verlichten. Dankzij de hendel kan je hem ook in een boom hangen. Tot slot is hij ook ideaal om mee te nemen op een nachtelijke wandeling.

tuinverlichting
Guidelight tafellamp, Weltevree

Shop hier

8. Lichtnet

Voor wie er nooit lichtjes genoeg kunnen zijn, is een lichtnet de ideale oplossing. Hang het net boven je tafel of tegen een muur. Wil je een groter oppervlakte bedekken? Dan kan je simpelweg een extra lichtnet koppelen aan je eerste.

tuinverlichting
Koppelbare Netverlichting, Nampook

Shop hier

9. Lampguirlande

Deze lampguirlande is gemaakt om je tuintafel te verlichten. Maak de palen vast aan of naast je tafel, zodat de lampjes erboven zweven. Ideaal voor wie liever tijdelijke tuinverlichting heeft.

lampguirlande
Outdoor luminous garland Light My Table, Vincent Sheppard

Shop hier

10. Luster

Maak je tuin even gezellig als je woonkamer met deze luster. Het doorzichtig design legt de focus op de lampjes, waardoor ze lijken te zweven bij donker weer.

tuinverlichting luster
Outdoor pendant RockCoco, Fatboy

Shop hier

LEES OOK: 3 tips van Otium om meer sfeer in je tuin te creëren