Dit zijn de 3 beste fashion collabs van het moment

Geüpdatet op 26 mei 2023 door Sam Vandenbosch
Dit zijn de 3 beste fashion collabs van het moment Bron: KAAI

Aan fashion collabs deze week geen gebrek! Deze drie bijzondere samenwerkingen wil je zeker niet missen.

Wat is het altijd spannend als twee fantastische ontwerpers of modehuizen besluiten de handen in elkaar te staan. Bij deze fashion collabs leidde de samenwerking tot een magisch resultaat. Kijk maar!

1. Elliot & Ostrich x Tom Eerebout

Antwerps juwelenlabel Elliot & Ostrich besloot maar al te graag aan een collectie te werken samen met celebrity stylist Tom Eerebout. Het Belgisch talent verdiende eerder zijn pluimen als personal stylist voor sterren als Lady Gaga, Austin Butler, Rita Ora en Sylvie Kreusch. Wars van heersende conventionele codes, ontwierpen ze samen een uniseks juwelencollectie vanuit de ambitie om juwelen toegankelijker te maken voor mannen. Elliot & Ostrich onderscheidt zich binnen de haute joaillerie dankzij een persoonlijke, custom-made aanpak. Het Antwerpse huis gaat prat op een exclusieve personalisatie van elk juweel en een persoonlijke begeleiding van A tot Z. 'My Ring. My Story' vat dan ook Tom's essentie samen in een juweel voor het leven.

Bron: Elliot & Ostrich

De complete capsule omhelst een Lion ring, twee zegelringen en een oorring, en is geïnspireerd op spiritualiteit. De collectie kleurt – net als Tom – donker, mysterieus en een beetje rock & roll. Deze creatieve tandem koos resoluut voor zwarte diamant, wat eeuwigheid, passie en charisma symboliseert. Het kleurenpalet werd vervolgens verder gedoseerd door groene toermalijn, een helend kristal die mannen in balans zou brengen en kracht geven door hun mannelijke en vrouwelijke energie te harmoniseren. Deze collectie is er dan ook op gericht om ying en yang, oftewel mannelijk en vrouwelijk, ruw en verfijnd in evenwicht te brengen.

Bron: Elliot & Ostrich

Ontdek de collectie van Elliot & Ostrich x Tom Eerebout hier.

2. KAAI x Igor Dieryck

Na eerdere succesvolle samenwerkingen met Marie Martens en Nel Maertens, bundelt het Antwerpse handtassenmerk KAAI ditmaal haar creatieve krachten met Igor Dieryck (24). Recent alumnus van de Antwerpse Modeacademie en huidig Junior designer bij iconisch modehuis Hermès. Samen ontwikkelden ze een compacte, maar in het oog springende stoffen crossbody bag ‘Faded’ in de herkenbare print uit Dieryck’s afstudeercollectie, YESSIR. Je kan de tas op verschillende manieren dragen door te spelen met de lengte van de riem, wat van het kleurrijke tasje een absolute zomer musthave maakt.

Bron: KAAI

Voor de samenwerking met KAAI bleef Igor trouw aan zijn herkenbare stijl waarmee hij voor dit ontwerp ook aan de slag ging met fading, degradé en subtiele overgangen tussen contrasterende kleuren. De print op de tas bevat bovendien nog een bijzonder detail, een stukje tekst geschreven door zijn overgrootvader. "Ik combineer graag digitaal design met handwerk, waardoor mijn ontwerpen tijdloze en moderne organische vormen krijgen.", vertelt Igor. "De print is ontstaan uit een experiment met waterverf op een heel oude papiersoort, afkomstig van mijn overgrootvader. Door met de hand te schilderen en vervolgens digitaal te bewerken bekwam ik dit resultaat."

Bron: KAAI

Het tasje bedraagt €95. Vanaf eind mei verkrijgbaar in beperkte oplage online en in de eigen winkels te Antwerpen en Brussel.

3. Mango x Simon Miller

Nog zo'n fantastische fashion collab is die van het Amerikaanse Simon Miller met met de Spaanse keten Mango. De twee populaire mode- en lifestyle-merken besloten deze zomer (letterlijk) in zee te gaan voor een bijzondere collectie. Die is gebaseerd op de magische onderwaterwereld en bevat preciés wat wij van de komende zomermaanden verlangen: een grote dosis fun.

Bron: Mango

De kleurrijke capsule brengt een mix van de speelsheid van L.A. en de elegantie van de Middellandse Zee. Denk aan een collectie boordevol zorgeloze stukken, zoals oorbellen in de vorm van de zon en XL zonnebrillen met gedurfde monturen, in combinatie met luxueuze, klassieke items - inclusief visnet-jurk en gestreepte polo.

Bron: Mango

Ontdek de Mango x Simon Miller collectie hier.