Dua Lipa toont haar Y2K zomercollectie met Versace in Cannes

Gepubliceerd op 24 mei 2023 door Lore Ginneberge
Dua Lipa toont haar Y2K zomercollectie met Versace in Cannes Versace

Inspiratie nodig voor je zomerse vakantiegarderobe? Dua Lipa serveert samen met Versace een zwoele collectie vol party looks, roze setjes en vlinders.

Donatella Versace en Dua Lipa bundelen hun krachten (opnieuw) voor een zomercollectie getiteld 'La Vacanza'. In veertig looks bouwt het duo verder aan hun gemeenschappelijk DNA van fashion, fun en een dikke vette knipoog naar de nineties en nillies. Deze lijn is het logische vervolg op een langlopende, vruchtbare samenwerking. De popster gaat al sinds 2019 gekleed in Versace, liep al op de catwalk voor het Italiaanse luxehuis en is met haar girly rodeloperlooks de gedroomde muze van Donatella.

Dua Lipa
Versace

"We wilden een vakantiegarderobe maken en iets dat ik de hele zomer zal dragen, maar ook iets waar andere mensen van zullen houden en van zullen genieten," vertelde Dua Lipa tijdens een persconferentie voorafgaand aan de modeshow. Deze collectie is de eerste stap van de Grammy-winnende zangeres in de mode-industrie. Ze deelde dat de collectie begon met schetsen die ze vorig najaar voor Donatella tekende. "We hadden zo'n gemeenschappelijke taal, we konden gewoon ideeën aftoetsen met elkaar," zei ze over de samenwerking met de ontwerpster.

Versace Dua Lipa Cannes zomercollectie
Versace
Versace Dua Lipa Cannes zomercollectie
Versace

Het duo nam Dua's ideeën en integreerde herinterpretaties van archiefstukken en iconische Versace-silhouetten. Het resultaat is een collectie die volgens Donatella draait om "vrijheid, plezier en vertrouwen." Details als kristallen vlindermotieven op strappy sandalen, retro pasteltinten en metallics voeren de boventoon. Veel van de stukken leunen dan ook dicht aan bij Lipa's podium- en rodeloperoutfits. Het resultaat werd geshowd op een kasteeldomein in Cannes, kwestie van dat vakantiegevoel extra in de verf te zetten.

Dat dit zeker niet het laatste is wat we zullen zien van Donatella en Dua, spreekt uit de lovende woorden die beide vrouwen deelden over elkaar: "De samenwerking met Dua aan deze collectie was erg spannend en ik hou van de dynamiek tussen ons. Dua is sterk, onbevreesd en vrij en haar creatieve visie is uitzonderlijk", aldus Donatella Versace. Dua Lipa bevestigt dat: "[Donatella] en ik hebben in de loop der jaren zo'n sterke band opgebouwd en ik ben zo dankbaar voor de steun die ik van haar en het hele team heb gekregen sinds het begin van mijn carrière. Dat zij mij de eer geeft om deze collectie mede te ontwerpen en al mijn zomerinspiraties de vrije loop te laten, is een droom."