Hebben: de lekkerste haarparfums

Geüpdatet op 20 juni 2023 door Lisa Aelvoet
Hebben: de lekkerste haarparfumsLaunchmetrics

Het parfum waarvan je nooit wist dat je het nodig had, maar eenmaal je het probeert wel onmiddellijk aan verknocht raakt. Haarparfums zijn onze laatste nieuwe obsessie en we doen bij ELLE niet aan gatekeeping.

Haarparfums zijn net als een nieuw seizoen van The Kardashians, een guilty pleasure waar je absoluut zonder kan maar stiekem niet meer zonder wil. Of je nu lange, golvende lokken hebt à la Negin Mirsalehi of een korte bob rockt net als Hailey Bieber, een haarparfum zorgt voor een extra vleugje je-ne-sais-quoi door een heerlijke geur te verspreiden wanneer je nonchalant door je haren strijkt.

1. Chanel Coco Mademoiselle Hair Mist

Haarparfum-Chanel
Coco Mademoiselle Fresh Hair Mist (35 ml), Chanel, €48,75

Oftewel chique in een flesje. Deze luxueuze haargeur bevat tonen van verse sinaasappel, levendige roos en sensuele patchouli. Het resultaat is een harmonieuze, vrouwelijke geur die een verleidelijk spoor van verfijning achterlaat. Met deze geur channel jij je innerlijke Sofia Richie en laat je je lokken lekker naar old money geuren.

Shop hier

2. Byredo Gypsy Water Hair Perfume

haarparfum-byredo
Gypsy Water Hair Perfume (75 ml), Byredo, €60

Byredo staat bekend om zijn heerlijk unieke wat-ruik-jij-lekker geuren, en de Gypsy Water Hair Perfume is daarop geen uitzondering. Houtachtige tonen van dennennaalden en sandelhout smelten samen met subtiele hints van vanille en bergamot tot een hypnotiserend, bohemian geheel. Complimenten inbegrepen bij aankoop.

Shop hier

3. Gisou Honey Infused Hair Perfume

gisou-haarparfum
Honey Infused Hair Perfume (100 ml), Gisou, €72

Wat begon met een haarolie op basis van honing uit haar vaders bijentuin, groeide al snel uit tot een waar beauty imperium. We hebben het natuurlijk over de Honey Infused Hair Oil van Gisou, het beautymerk van de Nederlandse Negin Mirsalehi. Deze ontpopte zich in enkele jaren tijd tot een absolute cultfavoriet vanwege zijn fijne textuur, goede werking en heerlijke geur. Die geur kreeg na het overweldigende succes dan ook zijn eigen flesje in de vorm van de Gisou Honey Infused Hair Perfume. Heerlijk geurend naar zoete honing in combinatie met fleurige jasmijn en roos, laat dit haarparfum je haar heerlijk ruiken én voegt het een vleugje voeding en glans toe.

Shop hier

4. Diptyque Eau Rose Hair Mist

haarparfum-diptyque
Eau Rose Hair Mist (30 ml), Diptyque, €55

Diptyque staat bekend om zijn luxueuze geuren en de Eau Rose Hair Mist is daarop geen uitzondering. Dit geurig haarparfum voegt de frisheid van rozen samen met sprankelende tonen van zwarte bes en lychee. Goedgekeurd door Parisiennes.

Shop hier

5. Ouai Dean Street Eau de parfum

ouai-haarparfum
Dean Street Eau de parfum (50 ml), Ouai, €59,95

Het haarmerk van celebrity hairstylist Jen Atkin, Ouai, verwierf een trouwe aanhang door innovatieve haarproducten op de markt te brengen die net dat tikkeltje anders zijn. Zo ook de Dean Street Eau de Parfum, geïnspireerd op Atkins favoriete straat in Londen. Het parfum bevat noten van citrusvruchten, abrikoos, roos, magnolia, amber, lindebloesem en muskus. Een unieke geur die nog lang blijft hangen.

Dean Street Eau de Parfum (50 ml), Ouai, €59,95

Shop hier

6. Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Hair Mist

haarparfum-baccarat
Baccarat Rouge 540 Hair mist (70 ml), Maison Francis Kurkdjian, €75

Het exclusieve Maison Francis Kurkdjian toverde zijn iconische geur Baccarat Rouge 540 om tot een minstens even betoverend haarparfum. Saffraan, amberhout en cederhout vormen samen een eclectisch geheel met een verfijnd aroma. De Baccarat Rouge 540 Hair Mist omhult je haar met een sluier van luxe en laat een spoor van elegantie achter.

Shop hier

7. Dior J’adore Haarparfum

haarparfum-dior
J'adore Hair Mist, Dior, €45,60

Het tijdloze J'adore van Frans modehuis Dior belichaamt vrouwelijkheid. De iconische geur komt er nu ook in de vorm van een haarmist met de harmonieuze mix van ylang-ylang, jasmijn en rozennoten. On adore.

Shop hier