Hallo Vissen seizoen, wat gebeurt er met jouw sterrenbeeld?

Geüpdatet op 15 februari 2024 door Lore Ginneberge
Hallo Vissen seizoen, wat gebeurt er met jouw sterrenbeeld?

Maak je op voor een *dromerig* Vissen seizoen, vol vriendschap, bloeiende relaties en nieuwe inzichten. Klaar voor?

Er is geen ontkomen aan: astrologie is overal. Of we hebben nu pas met z'n allen door hoe ontzettend invloedrijk de zon, de maan en de sterren zijn, of we zijn massaal goedgelovig geworden en houden ons vast aan spirituele nonsens. Hoe het ook zij, we delen je graag mee dat er een nieuw seizoen van start is gegaan: het is Vissen-tijd! De zon staat nog tot eind maart in dit sterrenteken, en dat zal je geweten hebben... Wat betekent dit nu voor de Vissen onder ons? En wat met de andere sterrenbeelden?

Wat is typisch voor het sterrenbeeld Vissen?

Het Vissenseizoen loopt van 19 februari tot 20 maart, maar waar staat het sterrenbeeld Vissen bekend voor? Belangrijk is dat dit veranderlijke waterteken geregeerd wordt door de dromerige planeet Neptunus. De blauwe planeet staat symbool voor kunst, poëzie, romantiek en fantasie. Iedereen geboren onder het sterrenbeeld Vissen heeft dan ook een bijzonder oog voor schoonheid, ziet en brengt magie in de wereld en leeft om te genezen, te inspireren en transformatie te brengen.

Vissen is ook het laatste teken van de dierenriem. Wanneer de zon zich in dit teken beweegt, brengt dat een gevoel van afsluiting en einde met zich mee. Je kan voelen dat patronen, thema's en kwesties van de afgelopen twaalf maanden langzaam ten einde lopen.

Laat je fantasie de vrije loop

Zelfs de meest geaarde tekens (we kijken naar jou, Steenbok) zullen zich dit seizoen als een vis in het water voelen in de wereld van emotie, artistieke zelfexpressie en dromen. Je voelt misschien de nood om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, om je te verliezen in dagdromen en fantasieën en meer dan ooit af te gaan op je intuïtie.

Iedereen die geboren is met een zon, maan of ascendant in Vissen zal het meest meesurfen op de dromerige, spirituele golven van Pisces Season. Ook de andere veranderlijke sterrenbeelden Tweelingen, Maagd en Boogschutter zullen zich bijzonder geïnspireerd voelen en kunnen een belangrijke transformatie ondergaan in de prille lente.

vissenseizoen pisces season
Maria Lysenko - Unsplash

Maak plaats voor het nieuwe

Het Vissen seizoen van 2024 is een periode om losse eindjes aan elkaar te knopen en open te staan voor nieuwigheden. Als er veranderingen nodig zijn, biedt het Vissenseizoen steun om nieuwe dingen te proberen en te experimenteren met andere standpunten. Dit geldt vooral vanaf 10 maart 2024, wanneer er een nieuwe maan in Vissen staat. Dit is hét ideale startpunt voor een nieuw begin, vooral voor Kreeft en Schorpioen. Schrijf al je wensen en fantasieën op, durf groots te dromen, en let op de verschuivingen die de komende zes maanden zullen plaatsvinden.

Tijdens dit astrologische seizoen vinden nog meer interessante verschuivingen plaats, zo zal Venus het waterteken Vissen binnenkomen op 11 februari 2024. De planeet van de liefde bundelt dus haar krachten met één van de meest creatieve en emotioneel ontwikkelde sterrenbeelden. Tegelijk kan dit net het einde betekenen van een relatie voor Ram en Weegschaal. Hoe pijnlijk dit ook kan zijn, soms is loslaten de enige manier om geluk te vinden en verder te gaan.

Vooral aan het einde van het Vissenseizoen is het voor de tekens Stier, Leeuw en Waterman raadzaam om extra op financiën te letten. Werk aan je doelen en een bijbehorend spaarplan, maar laat ook ruimte om van het leven te genieten. Zoek daarin een balans zodat je je minder bezig hoeft te houden met geldzorgen en meer tijd hebt om je dromen na te jagen.

LEES OOK: Alles over manifesteren en visualiseren