Seemble: 10 tips om je grijze sofa op te fleuren met kussens

Geüpdatet op 17 februari 2023 door ELLE België Foto’s: Shutterstock
Seemble: 10 tips om je grijze sofa op te fleuren met kussens

De grijze sofa is ongetwijfeld één van de meest voorkomende sofa's in onze interieurs. Hij is neutraal, past gemakkelijk in elke setting en laat zich goed combineren met vele kleuren. Maar, we geven toe, deze sofa verdient een kleine oppepper. Hoe doe je dat? Door hem simpelweg aan te kleden met een paar weloverwogen kleurrijke kussens. Seemble toont ons hoe.

De grijze sofa, het juiste compromis?

Een sofa kopen is geen gemakkelijke taak. Vooral het kiezen van de juiste kleur! De witte sofa is een veilige keuze wanneer je kiest voor een lichtgekleurde variant, een tijdloos stuk dat in elk interieur past. De frisse toets die moeiteloos een donker interieur opfleurt. De beige sofa, die erg in de mode is, biedt een goed evenwicht tussen neutraliteit, helderheid, zachtheid en comfort. Het voordeel van een lichtgekleurde sofa? Je kan hem gemakkelijk aanpassen aan het seizoen, bijvoorbeeld met gekleurde kussens in de zomer, of met warme kussens (okergeel, terracotta, enz.) in de winter. Het enige probleem is dat ze soms erg rommelig kunnen zijn, vooral wanneer er kinderen in het spel zijn. Is het dan beter om een donkerdere kleur te nemen om een interieur faux-pas te voorkomen?

© Shutterstock

Aardetinten (bruin, terracotta, ...), diepblauw of bosgroen zijn kleuren die wij graag zien in witte of neutrale interieurs, omdat ze de ruimte sterk verminderen en donkerder maken. Deze tinten zijn serener en brengen van nature comfort, warmte en diepte. Onze trouwe cocoonpartners tijdens de winter! Het probleem is dat we in de zomer verlangen naar frisheid en helderheid...

© Seemble

De perfecte keuze? De lichtgrijze sofa! Minder neutraal dan wit en beige, vrolijker en frisser dan bruin, blauw en groen, een keuze die veel twijfels wegneemt en zorgt voor een goed compromis. Grijs, een klassieke en neutrale kleur, kan worden gecombineerd met vele tinten, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de wildste combinaties. De kleur past gemakkelijk in elk interieur, of het nu Scandinavisch, klassiek of eigentijds is. Hoewel deze kleur nuchter van aard is, kan je hem instant opfleuren met wat kleurrijke trucjes! Dit zijn onze 10 tips om een grijze sofa op te fleuren met een slimme selectie van Seemble -kussens.

1/ Warme, aardse tonen

© Seemble

Met het koude weer wil je alleen maar de hele dag op de sofa liggen. In de winter gaat er niets boven een warme, cocoonsfeer versterkt door warme, aardse kleuren zoals terracotta, oranje, rood en bruin. Warme kleuren die onze grijze sofa onmiddellijk opwarmen! Voor nog meer warmte, kan je best fluweel omarmen. Vooral corduroy is de ster van het seizoen!

2/ Diepblauw

© Seemble

Voor wie niet van felle kleuren en etnische patronen houdt en de voorkeur geeft aan elegantie en soberheid, is diepblauw een prima bondgenoot. Een chique en diepe kleur die contrast en verfijning aan de eenvoudige grijze sofa toevoegt. Een intieme en troostende kleur, die vooral in de winter wordt gewaardeerd. Om niet in het klassieke te vervallen, combineer je best verschillende vormen, patronen en materialen (fluweel, zijde, bouclé etc.)!

3/ Het duo zwart-wit

© Seemble

Het tijdloze duo van wit en zwart is uiteraard welkom op een grijze sofa. Een chic en evenwichtig duo dat liefhebbers van Scandinavische en pure interieurs aanspreekt. Naast deze twee tinten voorzie je best ook ruimte voor een leuke print, want deze zorgen voor meer leven in deze stijlvolle combi.

4/ Het trio wit, zwart en grijs

© Seemble

Liefhebbers van Scandinavische interieurs kunnen ook de kaart van grijs als camouflagekleur trekken, zo wordt het harde karakter van het wit-zwarte duo wat getemperd en creëer je toch een sober geheel....

5/ Het trio wit, zwart en bruin 

© Seemble

... of speel met de warmte van aardse tonen in kussens om dit ietwat strenge duo te verzachten. Op die manier creëer je een warme en minimalistische combi die niet zo koud overkomt.

6/ Frisse en natuurlijke kleuren

© Seemble
Hoewel het nog steeds koud is, komt de lente er langzaam aan. Tijd om onze huidige kussens in te ruilen voor bloemenprints en frisse kleuren! We kiezen Om ons interieur op te fleuren met een beetje groen, helderheid en vrolijkheid! De grijze bank verwelkomt het zomerseizoen met open armen en gaat goed samen met alle kleuren.

7/ Neutrale zandkleuren

© Seemble

Wie schrik heeft voor een overdaad aan kleur in een interieur, is er beige. Een veilige keuze en een perfecte match met grijs. Een natuurlijke en heldere tint die we van zodra de lentezon terugkeert (of zelfs in de winter) met veel plezier integreren! Wanneer je op monochrome wijze werkt, speel je best met patronen die aan het mooie seizoen doen denken: bladeren, bloemen en palmbomen die in volle bloei op je kussens staan!

8, 9 en 10 / Een eclectische look

Durf jij je te wagen aan een interieurchallenge? Ga dan voor een speelse mix van prints, kleuren en materialen. Een portie eclecticisme zorgt voor de nodige animo in je thuis. Van de warmste kleuren tot de koelste tinten, van de zachtste texturen tot de gladste en ruwste materialen, voor deze look heb je wat durf nodig!
© Seemble

Je kiest zelf of je een frisse of warme toets wilt geven aan een eerder sereen en sober ensemble of om contrast en karakter toe te voegen aan een eerder zachte en harmonieuze combinatie. De eclectische stijl brengt steeds verrassende combinaties zijn en daar houden we van!

Kortom, laat je gaan! De neutraliteit van de grijze sofa nodigt uit om gek te doen! Als je van variatie houdt, zijn betaalbare en gemakkelijk te vervangen decoratieve accessoires een must. Aarzel niet om de kussens van je sofa af en toe te veranderen om het item een nieuwe look te geven en hem mee te laten groeien met de seizoenen, de trends en je persoonlijke voorkeuren. Elke look is verkrijgbaar in sets van 3, 5 of 7 kussens voor kleine of grote banken op de website van Seemble.

Meer info? 

seemble.com