10 bijzonder romantische dates om je Valentijn te veroveren

Geüpdatet op 1 februari 2023 door Sam Vandenbosch en Lore Ginneberge
10 bijzonder romantische dates om je Valentijn te veroveren Fever

Een concert bij kaarslicht of een vintage movie night? Met deze romantische dates en activiteiten verover je het hart van je Valentijn

Een romantisch Candlelight concert

Woon een van de populaire Candlelight Concerten van Fever bij in Brussel of sinds kort ook in Antwerpen. In een zaal verlicht door duizenden kaarsjes woon je klassieke concerten bij rond verschillende thema's. Het is een toegankelijke manier om de grootste klassieke componisten te herontdekken (Vivaldi, Mozart, Beethoven), net als moderne composities (The Beatles, Queen, ABBA...). Een bijzonder intieme ervaring die de vonk gegarandeerd doet overslaan.

Meer info via candlelightexperiences.com

Een Valentijnsarrangement op hotel

Van 10 tot 19 februari kan je je bij luxe boetiekhotel FRANQ in Antwerpen onderdompelen in een verbluffend Valentijnsarrangement. Bovenop een overnachting met ontbijt in het mooie Antwerpen geniet je er van een kennismakingskaartspel met heerlijke cocktail en snack op de kamer om je volledig in de romantische stemming te brengen. Of houd jij je date night liever in hun geheime speakeasy bar met speciale love cocktails en oesters? Erna vervolg je je romantische get-away naar hun 1* Michelin restaurant, waar je van een 4-gangen menu (€ 105 per persoon) kan genieten, inclusief een romantisch cadeautje om mee naar huis te nemen. Zijn jouw romantische zintuigen geprikkeld? Boek dan hier jouw arrangement.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hotel FRANQ (@hotelfranq)

PS: Ook Singles vieren Valentijn bij FRANQ. Het hotel personaliseert jouw arrangement met een selfcare verwendoos en heerlijke cocktail met snack op de kamer, om van een romantisch filmpje of luxueus badje te genieten. Zelfliefde boven alles, daar kunnen wij alleen maar achter staan!

Meer info via hotelfranq.com

Valentijn op z’n Aziatisch

Ga eens niet voor dat vijf-gangen-Valentijnsmenu en maak het gewoon gezellig thuis. Bestel al jullie lievelingsnummertjes bij de Chinees of - nog beter - rol je eigen sushi of dimsum. Wel een must op het menu? Gelukskoekjes. Die kan je gemakkelijk zelf maken en er een persoonlijke wens voor je geliefde insteken.

Privéwellness

Drukbevolkte spa's waar je als een aasgier wacht op dat plekje in een lege sauna of bubbelbad? Doe ons dan maar een privésauna, waar we op eigen tempo en in alle sereniteit kunnen genieten. Zo zijn er heel wat plaatsen waar jij en je geliefde de avond intiem kunnen doorbrengen in een romantische setting, ìnclusief glaasje champagne.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door August (@augustantwerp)

Meer info via augustantwerp.com

Verfijnd dagje

Trek erop uit voor een culturele date en bezoek dat museum dat nu al zo lang op jullie to-do lijstje staat. Het pas opnieuw geopende KMSKA lijkt hier bijvoorbeeld de ideale gelegenheid voor. Achteraf praten jullie gezellig na tijdens het wijnproeven in een gezellige bar of testen jullie de beste cocktails van de kaart uit. Fun gegarandeerd!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MARIGOLD (@marigold.antwerp)

Laat het lot bepalen

Deze is voor de durvers der koppels, maar met voldoende zin voor spontaniteit en avontuur het perfecte date-materiaal. Stap in je auto en laat het lot bepalen waar jullie terecht komen. Bedenk vooraf een lijst met vragen over elkaar of jullie relatie en neem die mee op de passagiersstoel. Telkens wanneer jullie een kruispunt naderen, moet de bestuurder de vraag beantwoorden. Heeft 'ie het juist slaan jullie links af; bij een fout antwoord rechts. Zijn de vragen op, dan rijden jullie af bij het leukste stadje in de buurt en maken jullie er een ontdekkingsuitje van, op een onbekende plek. Of dat nu onder de locals in Dessel is of in een grootstad zoals Gent, bepaalde het lot. Alles wat je tenslotte nodig hebt is elkaar - en een gps om de weg terug naar huis te vinden...

Ballades zingen

Als jullie het niet erg vinden om Valentijnsavond in gezelschap door te brengen, spits je nu maar beter de oren. Heb je er ooit al aan gedacht om een avondje naar de karaoke te trekken? Reserveer een box samen met andere bevriende koppels en haal die ballads lekker boven. Je wederhelft die (licht beschonken) Purple Rain opdraagt aan jou in het bijzijn van al jullie vrienden... Mooier kan niet, toch?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JOYT ☆ Antwerpen (@joyt.antwerpen)

Terug in de tijd

Herbeleef je eerste date tot in de puntjes. Reserveer bij hetzelfde restaurant, trek dezelfde kleren aan (of toch iets wat erop lijkt) en haal een hele avond lang herinneringen op aan - zucht - de mooiste avond van jullie leven.

Ouderwetse filmavond

Installeer als verrassing een beamer in jullie living en projecteer een oude zwart-wit film. Gezellig de kaarsjes, snacks en een dekentje erbij, meer hebben wij echt niet nodig om in verliefde stemming te geraken.

Indoor skiën

Niet zo fan van al dat zeemzoets? Breng dan de dag samen door op de latten, voor een adrenaline-boost in je relatie. Spannend én romantisch ('Chalet Girl', anyone?), wij zien alleen maar voordelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SnowWorld (@snowworld_nl)

Lady & de Vagebond

Om toch met een cliché af te sluiten: liefde gaat door de maag. En al zeker als het zelfgemaakte(!) pasta betreft. Je zal je verbazen over hoe gemakkelijk dat eigenlijk is. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een pastamachine, een hard werkblad, een partner die stevig deeg kan kneden, een lekkere saus en een beetje geduld. Met vooraf wat hapjes en alvast een glaasje erbij, maken jullie er een gezellig lange avond van. Met pasta fresca als eindresultaat!