How to: zoveel mogelijk calorieën verbranden in 6 minuten

Geüpdatet op 4 juni 2014 door ELLE België
How to: zoveel mogelijk calorieën verbranden in 6 minuten

sportcouvWe krijgen maar niet genoeg van Séverine Jacinto’s tips, de personal coach die minimale inzet met maximaal resultaat combineert. 

Eerder ontdekten we al deze oefening, die buik- en dijspieren tegelijk aanspreekt. Vandaag zwichten we voor de 6 minuten methode, een workout waarbij je telkens 20 seconden zware inzet met 10 seconden rustige tred afwisselt. Niet alleen zorgt het voor een strak en afgeslankt silhouet, het respecteert ook je spieren.

Dat laatste is immers niet altijd gegarandeerd. Als een razende rondrennen, springen, sprinten, schoppen en squatten kan voor blessures zorgen. Vooral in de buurt van buik en onderbuik kunnen veel vrouwen ongemakken voelen na een uurtje intensieve beweging. Daarom is het belangrijk een veilige oefening uit te kiezen en die juist uit te voeren.

How to:

Houd een chronometer bij de hand om de 20 seconden actie en 10 seconden rust te kunnen opvolgen. Voer volgens die intervallen 2 keer het volgende schema uit:

  1. Loop ter plekke -20 seconden heel hard, 10 seconden rustig
  2. Hef de knieën omhoog – 20 seconden heel hard, 10 seconden rustig
  3. Plank op de grond + sprong omhoog – 20 seconden heel hard, 10 seconden rustig
  4. Plank op de grond + knieën naar voren brengen – 20 seconden heel hard, 10 seconden rustig
  5. Jumping Jack (sprong met armen en benen gespreid)- 20 seconden heel hard, 10 seconden rustig
  6. Gekruist hurken + afwisseling met sprong - 20 seconden heel hard, 10 seconden rustig

Opmerking: vrouwen die onlangs zijn bevallen of mensen die revalideren van een blessure, kunnen een light versie van dit programma volgen. In onderstaande video wordt dat gedemonstreerd door Séverine zelf (in het blauw). Haar assistente (in het zwart) voert de zware versie uit:

(Via Séverine Jacinto)