Haal die Uggs maar boven: zo style je de meest donzige schoen ooit

Geüpdatet op 29 november 2022 door Sam Vandenbosch en ELLE België
Haal die Uggs maar boven: zo style je de meest donzige schoen ooit Bron: UGG

2010 calling! Maar dan nét iets anders. Uggs beleven een heuse heropleving, en dan vooral de wat kortere, enkellange versie. Dan rest ons enkel nog de vraag: hoe style je die knusse boots nu à la 2022?

De trendsetters

Wij kennen Uggs vooral uit het begin van de jaren 2000, wanneer celebs ze aantrokken waar én wanneer ze maar konden. Zomer of winter, Uggs waren een absolute must als je je in New York of L.A. begaf. En ook de mode-iconen van nu zijn weer helemaal verknocht aan de donzige schoentjes. Zo werden Selena Gomez, Dua Lipa, Hailey Bieber en de zusjes Hadid al gespot in het Australische merk.

Meesurfend op de Y2K-golf - en toegegeven: omdat we niet meer konden wachten om weer op wolkjes te lopen - konden we dit warme laarsje niet snel genoeg vanonder het stof halen. Voor die dagen waarop je gewoon snel even de stad ingaat, een koffie gaat drinken met vrienden of lekker op de bank hangt met familie.

1. De klassieker, maar dan een beetje korter

Het is gek genoeg geen blitse samenwerking die Uggs weer zo populair maakte, maar de klassieke versie - zij het wel met een 2022-update. Zo zag je 10 jaar geleden vooral de langere versie in het straatbeeld, maar is het nu aan de enkellange Ugg om de show te stelen. Die style je op dezelfde manier als de al even succesvolle Birkenstock Boston Clog, relaxed onder een wijde, baggy corduroy broek of een XL oversized jeans.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vanessa Luttrell (@vanessa.anna)

Die enkellange Uggs zijn extra leuk nu ze in tal van blitse kleurtjes uitgebracht worden, zoals felroze of lichtgroen. Toch zijn wij vooral fan van de neutrale tinten, die we kleurrijk kunnen combineren met een leuke jas of cardigan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Olivia Anna-Catharina T (@oliviatps)

2. De klassieker, maar dan een beetje hoger

Ook exemplaren met een extra dikke zool zijn erg in trek omdat ze op die manier toch een meer chunky look krijgen. Draag er een winterse trui over, met bijvoorbeeld een speels kerst-printje om de look af te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Olivia Anna-Catharina T (@oliviatps)

3. De klassieker, maar dan een beetje meer bohémien

Ten slotte maakt ook het nieuwe Tasman-model furore. Zet wel je notificaties aan, want die is bijna overal uitverkocht op dit moment!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @manondevelder

Een prachtig alternatief zijn daarom de wollen laarsjes van MOU Footwear. Die komen in leuke kleurtjes en onderscheiden zich door hun geborduurde stiksels in contrasterende tinten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Olivia Anna-Catharina T (@oliviatps)

Shop hier jouw Uggs of wollen laarzen

Chocoladebruine korte Uggs, €179,95

Shop hier

Tasman Uggs, €119,95

Shop hier

Eskimo wool colors rainbow stars, €269, Mou

Shop hier

Donkerblauwe korte Uggs, €179,95

Shop hier

Grijze korte Uggs met knoopje, €199,95

Shop hier

Klassieke Uggs, €179,95

Shop hier

Eskimo overstitching boots, €239, Mou

Shop hier

Roze Uggs met lovertjes

Shop hier