De voordelen van natuurstenen: Nasoha organiseert een fototentoonstelling

Gepubliceerd op 7 september 2022 door ELLE Belgique
De voordelen van natuurstenen: Nasoha organiseert een fototentoonstelling

Een armband van groene agaat om jezelf moed in te spreken, een kleine onyxsteen in je broekzak om negatieve energieën af te weren, een reusachtige Uruguayaanse amethist als versiering die ons door rouw en scheiding heen kan helpen, of een mala van sodaliet om de concentratie te verhogen. Wat zijn de voordelen van stenen?

We noemen ze stenen, kristallen of mineralen. Ze zijn afkomstig van water en vuur, hitte en vochtigheid, modder en alluvium, diepten van de oceanen, vulkanen en de ijzige koude van de ruimte,... Zij bewaren de geheimen en het geheugen van ons universum in zich. Al sinds het begin der tijden krijgen ze therapeutische krachten toegeschreven. Door een steen dagelijks te dragen, op je nachtkastje te leggen of zelfs als sieraad op te hangen, worden we in contact gebracht met ons potentieel en met alle facetten van wie we zijn, om van perfectie naar uitmuntendheid te gaan.

Ontdek "L’Univers des Cristaux" met Nasoha

Wil je daar graag meer over weten en jezelf onderdompelen in de fascinerende wereld van de lithotherapie? Of je nu al in het wereldje zit, nog maar pas begint of gewoon nieuwsgierig bent, pak je agenda! Want dit najaar vindt er in België een evenement plaats dat je niet mag missen. Van 4 september tot 6 november 2022 presenteert de Abdij van Villers de tentoonstelling "L’Univers des Cristaux" in samenwerking met Nasoha, een Belgisch merk rond stenen, hun verhaal en heilzame effecten dat is opgericht door gemmoloog en diamantair Chloé Sarasola.

©Nasoha

Een mooie gelegenheid om de tiende verjaardag van Nasoha te vieren en tegelijk een twintigtal macrofoto’s van kristallen te bewonderen op groot formaat. Ze dompelen je onder in de veelkleurige en veelvormige wereld van mineralen. Deze unieke foto’s zijn genomen van echte mineralen door fotograaf Christian Hagen, zonder bewerking of speciale effecten. Ze tonen de ongelooflijke natuurlijke schoonheid van kristallen, en hoe die met hun atoomstructuur in de ruimte de perfectie gestalte geven. Elke steen is uniek en vertelt ons zijn eigen verhaal, dat vaak al miljoenen jaren oud is. Elke steen nodigt uit om het begrip tijd op een andere manier te vatten. Laat je sublimeren door het licht van stenen, inspireren door hun kracht en doordringen van hun energie.

Naast de tentoonstelling biedt Chloé Sarasola ook activiteiten aan voor geïnteresseerde bezoekers. Er zijn rondleidingen, lezingen en introspectieve reizen om de eigenschappen en heilzame effecten van kristallen te leren kennen en begrijpen.

En om zelfs verder te gaan

Afgestudeerd aan de FEEG en de HRD Antwerpen voor de studie van ruwe en geslepen diamanten, doceert de oprichtster van Nasoha ook haar kennis in verschillende scholen voor Gemologie en haar ervaring in het veld over de hele wereld. Opgeleid als kinesiologe, spreekt zij de taal van stenen door "wetenschap en symbool" te combineren. Tijdens haar reizen selecteert deze "stenenjager" voor jou de mooiste kristallen die je kan ontdekken en kopen in haar winkel in Overijse. 

Meer informatie: www.nasoha.be - Brusselsesteenweg 519, 3090 Overijse, 02 395 56 87.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Nasoha.
www.nasoha.be

LEES OOK:
Hoe vind je een tijdloze, ecologische én betaalbare zetel?
Droom weg bij de chique rode loperlooks op Venice Film Festival
Actrice Elle Fanning kijkt terug op haar carrière en nieuwe rol als Paco Rabanne-muze