Dit zijn onze favoriete dagcrèmes met vitamine C

Geüpdatet op 4 augustus 2022 door Lisa Aelvoet
Dit zijn onze favoriete dagcrèmes met vitamine C © CULT BEAUTY

Hét beautygeheim voor een stralende teint? Dat is ongetwijfeld vitamine C. Hoewel het steringrediënt doorgaans in serums wordt verwerkt zijn nu ook dagcrèmes met vitamine C in opmars.

Ben je op zoek naar een gezonde glow? Dan mag vitamine C niet ontbreken in je huidverzorgingsroutine. Het ingrediënt staat erom bekend bij te dragen aan een egale, gezonde en stralende huid.

Lees ook: Dit zijn de beste oogcrèmes met retinol tegen fijne lijntjes

De voordelen van vitamine C

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OLEHENRIKSEN (@olehenriksen)

De natuurlijke antioxidant verbetert niet alleen de huidtextuur en -elasticiteit maar zorgt ook nog eens voor een hydratatieboost. Naast retinol - een afgeleide van vitamine A - is vitamine C een van de beste ingrediënten tegen tekenen van huidveroudering omdat het de collageenproductie stimuleert. Verder helpt vitamine C donkere, zonne- of pigmentvlekken en roodheid te verminderen. Het bestrijdt vrije radicalen en beschermt op die manier de huid tegen vervuiling. Bovendien werkt het ontstekingsremmend. Het resultaat? Een helder en stralend gelaat. Tenslotte vormt vitamine C samen met SPF en retinol de heilige drievuldigheid van de huidverzorgingsproducten.

Shop onze selectie dagcrèmes met vitamine C

1. C.E.O. van Sunday Riley

Deze dagcrème met vitamine C van cultmerk 'Sunday Riley' verbetert de huid merkbaar dankzij ingrediënten als THD ascorbaat (vitamine C gestabiliseerd in olievorm), natriumhyaluronaat en een groot aantal antioxidanten. Tekenen van zonneschade verminderen met een stralende teint als resultaat.

Shopping-dagcrèmes-met-vitamine-C-Sunday-Riley
C.E.O. Afterglow Brightening Vitamin C Cream (50 ml), Sunday Riley, €67,80

Shop hier

2. Radiance Glow Daily Vitamin C Gel Cream van Ren Skincare

Deze gel-crème van clean beautymerk 'Ren Skincare' hydrateert en verheldert het gelaat. Ingrediënten als vitamine C en magnesium zorgen voor een gladdere huid met een egale teint en textuur. Deze dagcrème is bovendien geschikt voor alle huidtypes en -tinten.

Shopping-dagcrèmes-met-vitamine-C-Ren-Skincare
Radiance Glow Daily Vitamin C Gel (50 ml), Ren Skincare, €46

Shop hier

3. C-Rush Brightening Double Crème van Ole Henriksen

Deze rijke hydraterende crème van 'Ole Henriksen' bevat ingrediënten als vitamine C en winterroos, die een verhelderend effect hebben op de huid. Daarenboven geeft het product de huid een hydratatie-en energieboost. Dankzij zijn egaliserende eigenschappen vormt de crème ook nog eens de ideale basis voor make-up.

Shopping-dagcrèmes-met-vitamine-C-Ole-Henriksen
C-Rush Brightening Gel Crème (50 ml), Ole Henriksen, €51,88

4. Vitamin C Glow-Protect Lotion SPF30 van The Body Shop

Deze gezichtscrème van 'The Body Shop' laat je huid stralen én beschermt hem tegelijkertijd tegen zonneschade. Vitamine C uit de camu camu-bes uit het Amazonegebied verkwikt de doffe, vermoeide huid met een zacht, stralend babyvel als gevolg.

Shopping-dagcrèmes-met-vitamine-C-The-Body-Shop
Vitamin C Glow-Protect Lotion SPF30 (50 ml), The Body Shop, €24

Shop hier

5. Vitamine C* Brightening Biologische dagcrème van Garnier

De dagcrème met Vitamine Cg (een afgeleide van Vitamine C) van 'Garnier Bio' zit boordevol voedende ingrediënten die de huid hydrateren en laten stralen. Fijne lijntjes worden gladgestreken en het gelaat krijgt een natuurlijke glow.

Shopping-dagcrèmes-met-vitamine-C-Garnier-Bio
Dagcrème met Vitamine C* (50 ml), Garnier Bio, €17,99

Shop hier