SOS platte buik: welke voeding moet je vermijden?

Geüpdatet op 29 juni 2017 door ELLE België
SOS platte buik: welke voeding moet je vermijden?

Jezelf uithongeren staat niet automatisch gelijk aan een platte buik, intensieve buikspieroefeningen ook niet. Het gaat erom de juiste voeding met voldoende beweging te combineren. De focus ligt niet op vermageren, wel op de verbetering van je spijsvertering.

Deze bestanddelen helpen alvast NIET:

Bruisende dranken: het gas dat in deze dranken zit, doet je buik altijd opblazen. Zelfs in light producten, gas blijft gas!

Teveel rauwkost: verrassend genoeg is een overdaad hiervan ook niet goed. Een overdosis rauwkost zou de organen aantasten en je spijsvertering verstoren –met alle zichtbare en onzichtbare gevolgen/ongemakken vandien.

Lactose: nooit gedacht, maar 70% van de bevolking zou eigenlijk intolerant zijn aan lactose. Probeer eens een tweetal weken zuivelproducten van het menu te schrappen: als je buik platter wordt, je minder maagproblemen ervaart en je je gewoon beter voelt, hoor jij bij die groep. In dat geval maakt het een enorm verschil uit om lactose blijvend te vermijden.

Gluten: gluten zijn een soort van eiwit dat vooral in granen en tarwe zit. Mensen die hier gevoelig aan zijn, krijgen er al snel een opgeblazen gevoel, maag- en darm ongemakken van. Hier en daar duiken glutenvrije winkels op, zoals deze bakkerij in Antwerpen.

Slechte combinaties: vlees met zetmeel (aardappelen, pasta, ..) eten is uit den boze, vervang één van beide door groenten. Het is ook geen goed idee om vers fruit nà een vleesmaaltijd als dessert te nemen: probeer fruit los van een vaste maaltijd te eten.

(Via Elle Belgique, Belen Ucros)