Catwalk inspiratie: 7 trendy prints voor deze zomer

Geüpdatet op 27 juni 2022 door Xana Ferreira Chicano
Catwalk inspiratie: 7 trendy prints voor deze zomer

Prints: we spotten er weer veel tijdens de lente/zomer 2022 shows in Parijs, Milaan, New York en Copenhagen. - En wat zijn ze speels en opvallend!

Catwalk inspiratie: 10 trendkleuren voor de lente.

Grote modehuizen gebruikten speelse prints en patronen om te ontsnappen aan de - soms donkere -  realiteit. We zien veel futuristische invloeden gemixt met klassieke patronen, of je nou terug wil reizen naar de vrije en vredige hippie-tijd met de tie-dye print of naar de fifties met een polkadot-look, er zijn zoveel spannende prints om deze zomer mee te spelen.

Veel ontwerpers kozen dit jaar voor verrassende prints als statement pieces tijdens hun shows. Wie dacht dat de vroege nillies de jaren negentig-nostalgie had vervangen, heeft het mis! Plaid is meer aanwezig dan ooit en lijkt nu een vaste optie te worden anno 2022. Dus in welke stemming je ook bent: er zal hoogstwaarschijnlijk een trendy print zijn die jouw aandacht trekt.

Dé trendy prints van 2022

1. Tie-dye madness

Tie-dye is dé chaotische en opvallende print die nooit helemaal weggeweest is. Een terugkeer naar de opkomst van de hippiebeweging in de jaren zestig, lijkt dit freeform-patroon nu even populair te zijn. Bij zowel Altuzarra als Jason Wu werd tie-dye op een zeer retro-chique manier gebruikt.

tie-dye print trend 2022
Imaxtree - Loewe, Jason Wu, Altuzarra

2. Een abstracte twist

Een combinatie van de trends 'abstractie' en 'color-blocking' wordt als een chique en stijlvolle optie getoond op de runways van 2022. De bewolkte kleurencombinaties creëren een fantastisch effect op de kleding, alsof het kledingstuk uit een virtual reality-platform komt. De belangrijkste merken die deze trendy print gebruikten? Chloé en Fendi.

abstract Print-trends 2022
Imaxtree - Fendi, Missoni, Chloé

3. Rozen zijn rood

We kennen allemaal het aloude adagium dat rozen rood zijn, maar dit jaar lijkt dat nóg roder dan anders. Deze romantische bloem bleek bijzonder populair, zo zagen we onder meer bij Saint Laurent opvallende rode rozen op kledingstukken.

rozen print trend 2022
Imaxtree - Saint Laurent, Kim Shui, Yuhan Wang

4. Polkadots

Hoewel een heropleving van de polka nog niet heeft plaatsgevonden, zijn de stippen dit jaar een belangrijke catwalkprint geworden. De subtiele stippen werd verwerkt in de belangrijkste collecties - Balmain, Louis Vuitton, Erdem... Allemaal in verschillende outfits die dag en nacht gedragen kunnen worden.

polkadot Print-trends2022
Imaxtree - Louis Vuitton, Balmain, Erdem

5. Een ruitje op z’n tijd

Gingham is het patroon dat we deze zomer vinden op zowel picknickdekens als flirterige jurkjes. Maar het klassieke zwart-wit beeld van gingham moet dit seizoen wijken voor fantasierijke, kleurrijke invalshoeken.

ruiten Print-trends 2022
Imaxtree - Carolina Herrera, Michael Kors, Prabal Gurung

6. Gestreept

De Creative Director van Marni legde voor de lentecollectie 2022 de nadruk op strepen. In zijn verklaringen na de show vertelt hij kort dat "strepen sterk geassocieerd worden met richting." Hoewel deze verklaring niet bepaald poëtisch is, is de veronderstelling dat de behoefte aan een easygoing, niet-gebogen richting iets is waar we op dit moment allemaal naar hunkeren.

strepenPrint-trends 2022
Imaxtree - Jil Sander, Kenneth Ize, Tory Burch

7. Jungle-vibes

Vergeet pythons en cheetahs - dit jaar neemt de tijger het over als meest prominente, invloedrijke print op kledingstukken. Kleding met tijgerprint was overal te zien bij grote modehuizen en werd op verschillende manieren geïnterpreteerd.

animal Print-trends 2022