Deze zwierige zomerjurk van Mango vliegt de winkels uit

Geüpdatet op 31 mei 2022 door Xana Ferreira Chicano
Deze zwierige zomerjurk van Mango vliegt de winkels uit

De lente/zomer 2022 prêt-à-porter collecties maken duidelijk: boho is back! Maar dan met verrassende silhouetten, speciale aandacht voor vakmanschap en vernieuwde patronen. Deze zwierige zomerjurk van Mango is daarom pérfect voor deze zomer.

Lees ook: de mooiste strandtassen voor deze zomer

Deze zomer combineren we tule met loszittende jeans en oversized breisels. Grote modehuizen maken daarom massaal gebruik van patchwork, paisley patronen, caftans, haakwerk en organische accessoires. Dit populaire item, of één van de vele varianten, zal deze zomer veel garderobes domineren.

zwierige zomerjurk
Paisley maxi-jurk van Mango

Shop de Mango-jurk

De populaire zomerjurk van Mango

Deze maxi-jurk van Mango is geïnspireerd op dé boho-trend van lente/zomer 2022 en is gemaakt van gaas. De jurk heeft bovendien een paisley print in de opvallende kleuren oranje paars en groen. Verder heeft de jurk een maxisilhouet, is uiteenlopend en heeft een split aan de zijkant. Deze zomerjurk heeft ook een laag uitgesneden kraag en is aan de binnenkant gevoerd. De speelse achterkant met grote opening en dunne, gekruiste bandjes op de rug maken het af.

Draag dit items als een zwierige zomerjurk tijdens een strandfeest óf flaneer ermee over Franse boulevards deze zomer. Combineer met een gehaakte handtas voor een ultieme boho-look en kies gladiator-sandalen om de look af te maken. De perfecte sieraden voor deze outfit? Gehaakte oorbellen en lederen of gouden armbanden. 

zwierige zomerjurk
 Etro & Chloé

Boho nouveau: de trend van lente/zomer 2022

Dit seizoen tonen grote modehuizen een heropleving van de bohemien esthetiek. Nu we overspoeld raken met WEB 2.0 geïnspireerde motieven, cyberpunk stijlen en futuristische thema’s ontstaan er een grote tegenhangers. Designers als Molly Goddard, Simone Rocha en Chloé richten zich in plaats daarvan op nostalgie, hunkerend naar de zorgeloze jaren ’60 en ’70. De huidige boho-revival vindt zijn wortels in een soortgelijke behoefte. Modehuizen tonen hiermee een ontsnapping aan de huidige wereld. We worden namelijk overspoelt met overdaad aan informatie, overconnectie en sociale onrust. Boho nouveau is daarom een frisse wind.