Getest: 5 soorten gelnagellak voor een langhoudende manicure bij je thuis

Geüpdatet op 31 mei 2022 door Malvine Sevrin en Lore Ginneberge
Getest: 5 soorten gelnagellak voor een langhoudende manicure bij je thuis Imaxtree

Bye bye onverzorgde nagels, een semipermanente manicure kan gewoon bij je thuis. ELLE test vijf gelnagellak kits met én zonder ledlamp. Hoe lang blijft de nagellak, wat is de kostprijs en zijn er minpunten? We geven een eerlijke review.

1. PN Selfgel Kit

Getest door webredactrice Lore Ginneberge.

Wat is het?

Met deze Selfgel Kit van ProNails krijg je in vier stappen een salonwaardige manicure De gel polish is gemakkelijk aan te brengen en dankzij de peelable base net zo makkelijk te verwijderen.  Deze complete starterskit is perfect om thuis te gebruiken en wordt geleverd met een ledlamp, een prepper, peelable base, een kleurtje en een topcoat. Ook accessoires als een vijl, remover wipes en een bokkenpootje worden meegeleverd. Je merkt al meteen dat de stappen iets uitgebreider zijn dan andere semipermanente kits voor thuis. Maar dankzij de goede voorbereiding en glanzende finishlaag blijft je manicure tot tien dagen zitten.

Het verdict? 

Met alle stappen die je moet doorlopen om de perfect gelakte handen te krijgen, is dit geen snel-snel oplossing. Als je een tot in de puntjes verzorgde manicure wil, reken dan 1 tot anderhalf uur om te vijlen, buffen (je nagels moeten vrij ruw zijn), preppen en lakken. Klinkt lang, maar met een aflevering van The Kardashians erbij is dit selfcare op z'n best. De stappen staan bijzonder goed uitgelegd in de begeleidende handleiding, waardoor fouten maken geen optie is. Ik test drie verschillende kleurtjes - 'Strawberry Cream', 'Black Rose' en Ruby Red' - die allemaal makkelijk, effen en dun aan te brengen zijn. Na negen dagen (een unicum!) vind ik het tijd om te wisselen, maar mijn nagels zien er nog piekfijn uit. Met het bokkenpootje kan je de lak netjes afpellen, waardoor je nagels onbeschadigd achterblijven.

pronails pn selfcare kit
PN Selfgel Kit

Shop hier

Pluspunten

 • Complete kit met duidelijk stappenplan
 • Natuurlijk ogende, dunne nagellak met extra glans
 • Blijft tot 10 dagen mooi
 • Makkelijk te verwijderen dankzij de peelable base
 • Veel keuze uit verschillende kleuren

Minpunten

 • Duurt lang om aan te brengen
 • De Selfgel Kit kost €119

De prijs?

 • €16 voor aparte gelnagellak, €119 voor de complete Selfgel Kit.

2. Le Mini Macaron Gel Manicure Set

Getest door webredactrice Lore Ginneberge.

Wat is het?

Le Mini Macaron staat bekend om zijn ultracompacte (de naam zegt het zelf) ledlampen. Ideaal om mee te nemen op vakantie of om je manicure on the go bij te werken. Ik test echter de Le Maxi Rouge & Moi Deluxe Manicure Set met een iets grotere lamp en vier verschillende kleurtjes gellak, maar het principe is identiek. Bijgeleverd zijn ook een vijl, removerdoekjes en een bokkenpootje zodat je meteen van start kunt gaan.

Het verdict? 

Het grote verschil met andere semipermanente kits is dat Le Mini Macaron drie-in-één nagellak heeft die base- en topcoat overbodig maakt. Twee dunne kleurlaagjes (die je telkens 60 seconden uithardt onder de lamp) zijn voldoende voor een gel-achtige look die langer blijft. Hoe lang precies? Dat hangt bij mij sterk af van de kleur. De rode gelnagellak 'Rouge Coquelicot' blijft een week zitten en behoudt mooi z'n glans. Van de roze kleuren ben ik minder tevreden. De lichtste 'Rose Glacée' is moeilijk om streepvrij aan te brengen en gaat na drie dagen afbladderen. Met de 'Rose Antique' hou ik het na een dag voor gezien, want hoewel de kleur prachtig is, komt een nagel bijna onmiddellijk los.

Ondanks de vele positieve reviews, werkt Le Mini Macaron niet op mijn - toegegeven, erg broze - nagels. Toch valt er wat te zeggen voor hoe makkelijk het Mini Macaron-systeem is: met slechts twee laagjes heb je een extra glanzende manicure die (hopelijk)  langer blijft dan standaard nagellak.

le mini macaron review set gelnagelak thuis
Le Mini Macaron

Shop hier

Pluspunten

 • De gelnagellak is beschikbaar in heel wat kleuren en geeft een mooie glans
 • Omdat je geen top- en basecoat nodig hebt, ligt er geen dikke laag op je nagels
 • In 30 minuten is je volledige verzorging en manicure klaar
 • Makkelijk om mee te nemen

Minpunten

 • De nagellakpotjes in de kit zijn erg klein
 • De manicure houdt niet lang genoeg

De prijs?

 • Er zijn al minikits vanaf €32,95, tot €64,90 voor de Le Maxi Rouge & Moi-set
 • Aparte nagellak kost €12,95 per stuk

3. Green Flash gelnagellak kit

Getest door beautyredactrice Malvine Sevrin.

Wat is het?

The Manucurist biedt een assortiment groene en schone nagellakken, die tot 84% bestaan uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong zoals aardappel, katoen, tarwe of bamboe. De lakjes van Manucurist zijn '9-free', wat betekent dat hun formules geen van de negen potentieel schadelijke ingrediënten bevatten die anders wel kunnen voorkomen in nagellak. De producten worden in Frankrijk gemaakt en het merk geeft de voorkeur aan recycleerbare verpakkingen (glazen en kartonnen flessen).

Er zijn twee gamma's: Green, het klassieke nagellakgamma, en het Green Flash gamma van semipermanente gelnagellak dat droogt onder een lamp.

Het verdict? 

De toepassing gebeurt in drie stappen: eerst wordt de basis aangebracht (die 1 minuut wordt gehard), vervolgens twee lagen kleur (telkens 1 minuut) en ten slotte de topcoat (2 minuten onder de lamp). Het aanbrengen gaat dus heel snel, het duurt ongeveer tien minuten voor beide handen. Zorg ervoor dat je dunne lagen aanbrengt zoals aangegeven in de instructies, anders zal de droogtijd niet volstaan. De vernis is al dekkend met één laag, maar het merk raadt twee dunne lagen aan. Het eindresultaat oogt natuurlijker dan klassieke semipermanente nagellak omdat er geen dik geleffect ontstaat.

Het merk belooft dat het tot tien dagen blijft zitten. Dit hangt af van hoeveel je je handen gebruikt, maar ook van de staat van je nagels. Ik merk bijvoorbeeld dat de nagellak veel sneller afbladdert op broze nagels dan op nagels met een gezonde basis. Tot slot is de toepassing ultra-eenvoudig en dit is een groot voordeel! Je hoeft je nagels niet meer te buffen of te wapenen met een beschermlaag. Watten gedrenkt in aceton-vrije nagellakremover is alles wat je nodig hebt. Met de Green Flash nagellakremover is nagellak gemakkelijk te verwijderen en heb je geen verkleuringen op de nagel. Deze zachte nagellakremover, verrijkt met ricinusolie, laat de nagel gehydrateerd en goed verzorgd achter.

green flash getest manicure gelnagels semipermanent
Green Flash

Shop hier

Pluspunten

 • Cleane formulering
 • Mooie kleuren, ondoorzichtig en glanzend
 • Een praktische en lichte ledlamp die het mogelijk maakt om de hele hand in één keer te doen
 • Blijft 7 tot 10 dagen
 • Gemakkelijk aan te brengen zonder de nagel te beschadigen

Minpunten

 • De draad met stekker van de ledlamp is niet erg lang. Ik had graag een USB-optie gehad om hem bijvoorbeeld op mijn computer aan te kunnen sluiten.

De prijs?

 • €19 voor de Green Flash semipermanente nagellak
 • €55 of €89 voor de kit, afhankelijk van het vermogen van de ledlamp (18W of 36W)

Lees ook: met deze 8 tips laat je je nagels sneller groeien

4. Gel Couture nagellak van essie

Getest door webredactrice Lore Ginneberge.

Wat is het?

essie's Gel Couture-gamma biedt een twee stappen-routine voor een langhoudende manicure met gel-effect: eerst de kleur, dan de topcoat. Je brengt beide aan zoals gewone nagellak en hebt dus geen lamp nodig. Het verschil met de andere essie-lakjes? Deze Gel Couture blijft langer zitten en heeft een hoge glansfactor.

Het verdict?

Het aanbrengen gaat een pak sneller dan echte gelnagellak die je moet uitharden onder een ledlamp. Een groot voordeel is ook het brede kwastje dat de nagel goed bedekt en de lak precies juist doseert. Na het aanbrengen van twee kleurlagen (die telkens goed moeten drogen) eindig je met een doorschijnende topcoat die de kleur beschermt en glans geeft. Op dagen dat ik weinig handarbeid verricht (poetsen, in de tuin werken of gewoon prutsen) blijft mijn nagellak tot een week mooi. Het voordeel is dat je een afgebladderde nagel in no-time kan bijwerken en dat je een extra laagje topcoat kan aanbrengen tussendoor.

essie gelnagellak set couture
essie

Shop hier

Pluspunten

 • Mooi aan te brengen dankzij de brede kwast
 • Glanzende afwerking met gel-effect
 • Droogt snel
 • Makkelijk bij te werken en te verwijderen met nagellakremover

Minpunten

 • De hoge prijs als je meerdere kleuren wilt kopen

De prijs?

 • €17,50 voor de nagellak, €18 voor de top coat.

5. Infinite Shine van OPI

Getest door beautyredactrice Malvine Sevrin.

Wat is het?

De Infinite Shine-collectie met langhoudende nagellakken geeft een effect dat vergelijkbaar is met semipermanente gelnagellak, maar dan zonder het gebruik van een lamp. Je brengt de lak aan in drie fases: eerst de Primer Base Coat, dan de kleur en tenslotte de Gloss Top Coat. De belofte? Ultraglanzend gelakte nagels tot tien dagen lang.

Het verdict?

De handeling vergt enige tijd en concentratie, maar door de textuur van de lak is hij gemakkelijk aan te brengen op de nagel. Je begint met een eerste laag base coat om de nagel te beschermen, dan twee dunne lagen kleur, en eindigt met een dunne laag topcoat. De kleur is erg mooi, helder en ultraglanzend.

opi nagellak infinite shine
OPI

Pluspunten

 • De enorme keuze aan kleuren (130 tinten!)
 • De kleur is echt intens en de afwerking glanzend
 • Kan gemakkelijk verwijderd worden met gewone nagellakremover

Minpunten

 • De prijs is vrij hoog, vooral als je regelmatig van kleur wilt veranderen

De prijs?

 • De primer, de kleur en de toplaag worden elk afzonderlijk verkocht aan €20,50.