Celine Van Ouytsel over tweedehands luxe: “Ik vind dat vintage stuks een zekere charme uitstralen”

Gepubliceerd op 30 mei 2022 door ELLE België
Celine Van Ouytsel over tweedehands luxe: “Ik vind dat vintage stuks een zekere charme uitstralen” © Celine Van Ouytsel

Je droomhandtas van Chanel, Prada of Hermès tweedehands shoppen? Ex-Miss België Celine Van Ouytsel is alvast fan van luxueuze koopjes. Ze vertelt er ons meer over op een event van haar favoriete ontdekking: tweedehands luxe bij Lotte Louise in Halle.

Hoe heb jij tweedehands luxury shoppen ontdekt?

"Het begint bij mijn liefde voor handtassen. Er zijn niet veel spullen waaraan ik veel geld kan uitgeven, maar een handtas zie ik als een investering. Ik kreeg een vintage Chanel handtas van mijn oma, die ook een voorliefde heeft voor tassen. Ik gebruik de handtas bijna nooit, maar ik ben er wel heel fier op. Het is écht vintage, het ruikt zelfs naar mijn oma. (lacht) Ik vind dat vintage stuks een zekere charme uitstralen. Een paar jaar geleden botste ik op een tweedehands Balenciaga workbag in perfecte staat, maar aan een veel betere prijs. Ik twijfelde toen helemaal niet."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ✯CECE✯ (@celinevanouytsel)

Koop je bewust tweedehands?

"Ik ben daar niet bewust mee gestart, maar nu doe ik dat wel. Ongeveer twee jaar geleden ging ik langs bij de pop-up store van een tweedehandslabel in Maasmechelen, daar sloeg de vonk over. Ik zag tweedehands spullen vroeger een beetje als afgedragen, maar dat was een totaal verkeerd vooroordeel. Ik vind het nu juist leuk dat ik een tas heb waar een verhaal achter zit. Het is geweldig dat waardevolle items een tweede leven krijgen."

Zijn er nog redenen waarom jij tweedehands luxury koopt?

"Uiteraard omdat het goedkoper is. De stuks blijven prijzig, vooral unieke items, maar het verschil met de originele prijs telt. Het is ook veel ecologischer en je doet er iemand anders plezier mee. Alleen maar voordelen."

Welke tweedehandswinkels raad jij aan?

"Labellov en Lotte Louise. Lotte Louise is een tweedehands luxury shop in Halle met een geweldig en uitgebreid aanbod. Ik ontdekte de winkel op Instagram en merkte meteen de passie voor tweedehands luxe op bij de uitbaatster, een fantastische vrouw. Je vindt er bijna alles waarvan je kan dromen, ook items die niet meer te verkrijgen zijn. Een tweedehands paradijs, een echte aanrader."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LOTTE LOUISE (@lottelouise.luxury)

Van welke handtas droom jij?

"Zonder twijfel de Birkin Bag van Hermès. Als ik dan echt mag dromen, liefst in het roze. Jammer genoeg zorgt de prijs ervoor dat ik er alleen maar nachtmerries over heb. (lacht) Maar ik hou mijn ogen goed open, wie weet kruist hij mijn pad wel eens in een tweedehandswinkel."

(Stagiaire Dewy De Leeneer)