Win een Emmentaler AOP elektrische fiets ter waarde van 4.880 euro

Geüpdatet op 31 mei 2022 door ELLE Partner

Lekker trappen en (kaas)bollen? Misschien rijd jij binnenkort wel rond op een iconische elektrische fiets dankzij Emmentaler AOP. Je zou voor minder uitpakken met jouw liefde voor de ‘koning der kazen’!

Emmentaler AOP wordt niet voor niets de ‘koning der kazen’ genoemd. Iedereen kent wel de gigantische wielen harde kaas met de typerende gaten.

Maar wist je dat de productie van deze kaas al teruggaat tot de dertiende eeuw? De beroemde kaas is ontstaan in het dal van de Emme, in hartje Zwitserland. De ivoorkleurige Emmentaler AOP-kaas heeft een regelmatige korst en een onvergelijkelijke nootachtige smaak. Daarin proef je niet alleen de natuur, maar ook de gastronomische cultuur en het vakmanschap van de streek van herkomst. Die uitzonderlijke kwaliteit is het resultaat van een uiterst nauwgezet rijpingsproces én van het voornaamste ingrediënt: onbehandelde rauwe melk van koeien die met liefde worden behandeld. Om die reden kreeg de kaas een AOP of Appellation d’Origine Protégée (Beschermde Oorsprongsbenaming), een officieel keurmerk dat certificeert dat alles in deze kaas – van grondstof tot eindproduct – wordt geproduceerd, verwerkt en gerijpt in de Zwitserse regio van herkomst en volgens de traditionele technieken. Kortom, een garantie voor kwaliteit, authenticiteit en traceerbaarheid.

Wil jij als echte kaasliefhebber die mooie waarden ook op de weg laten zien? Beantwoord dan de wedstrijdvraag en maak kans op een elektrische fiets!