Deco: 5 Belgische instagramaccounts die je aandacht verdienen

Geüpdatet op 4 april 2022 door Laurence De Looz-Corswarem en Virginie Dupont
Deco: 5 Belgische instagramaccounts die je aandacht verdienen @terrae.concept

Kan je interieur wel een opkikker gebruiken? Zin om nieuwe, nog vrij onbekende Belgische merken te ontdekken? Bekijk dan onze selectie met vijf Belgische Instagramaccounts die heel wat meer bekendheid verdienen. Wij zijn er in elk geval helemaal weg van...

Nieuwe kleine labels hebben het vaak moeilijk om op Instagram door te breken en onze aandacht te trekken. Ze moeten alles in de strijd gooien om te proberen zich van de anderen te onderscheiden. Wij van de redactie willen hen graag een duwtje in de rug geven en jullie tegelijk enkele Belgische pareltjes leren kennen. Kaarsen, linnengoed, aardewerk, grote kleurige schilderijen... Een overvloed aan decoratieve en ambachtelijke producten, allemaal Made In Belgium. Kortom, alles waar wij maar niet genoeg van krijgen!

1. Mia Zia

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Mia Zia (@mia_zia)

Dit Belgische merk bestaat al twintig jaar. Het staat bekend om zijn huishoudlinnen, mooie strepen en felgekleurde pompons. Tafellinnen, beddengoed, sokken en nog veel meer... Mia Zia blijft de interieurontwerpster in ons inspireren en geeft ons zin in verre reizen. Hun troef? Als je wilt, kun je je huishoudlinnen laten personaliseren. Je kiest uit meer dan zeshonderd kleuren en een tiental verschillende afwerkingen. Je stoutste dromen worden waar. Hun paradepaardje? In hun familieatelier in Marrakesh maken ze op traditionele wijze prachtig linnengoed. Hierbij gebruiken ze het beste garen, zodat hun pompons en borduurwerk ongeëvenaard zijn. Kom en laat je verleiden…

Winkel: Drève Richelle 96, 1410 Waterloo

Website: miazia.eu

2. Terrae Concept

Zoé en Victoria zijn twee creatieve en dynamische Belgische dames. In april 2020 zijn ze de uitdaging aangegaan en hebben ze hun eigen project op poten gezet. Ze wilden ambachtelijke kaarsen maken: trendy, milieuvriendelijk en van topkwaliteit. Ze maken de kaarsen volledig met de hand en werken hierbij met 100% plantaardige sojawas. Dat is heel wat milieuvriendelijker en gezonder dan klassieke was. De was wordt in een zelfgemaakte stijlvolle betonnen vorm gegoten die later zelf ook als decoratie kan worden gebruikt. De kaarsen zijn rood, grijs of wit en geven een lekker, niet-toxisch aroma af: "Libanese Ceder", voor een sfeervolle geur met een houtachtige en licht fruitige toets. Voor wie alleen het van het mooie ontwerp wil genieten, zijn er ook geurloze kaarsen. En? Overtuigd?

Website: terraeconcept.be

3. Barbara Cox

Ze is advocate van opleiding, maar ook een bekende fotografe en mama van twee kinderen. Het mag duidelijk wezen: Barbara Cox heeft veel pijlen op haar boog. Haar nieuwste passie is schilderkunst. Wie het artistieke talent van Barbara ziet, laat zich bedwelmen door de levendige tinten, voelt de energie opborrelen en wordt overspoeld door een golf van weergaloze kleuren. De acrylschilderijen van deze autodidacte zijn het resultaat van pure improvisatie, een overvloedige verbeeldingskracht en feilloze intuïtie. Van de natuur over mode en reizen tot architectuur... Ze laat zich inspireren door alles wat ze ziet en beleeft en maakt er prachtige, dynamische en unieke meesterwerken van. Met zijn bonte vlekken en abstracte vormen weet de kleurrijke wereld van Barbara iedereen te betoveren. Een Barbara Cox in huis maakt je leven pittiger, fantasierijker en ontegensprekelijk vrolijker.

4. Philippine d’Otreppe

Philippine is een echte duizendpoot! Aardewerk, tekeningen, schilderijen... Haar kleurige, poëtische en levenslustige wereld moet je wel charmeren. Haar geheimen? Passie en nieuwsgierigheid. Al wat overtollig is, laat ze achter en ze voelt steeds de behoefte om haar manier van werken te vernieuwen. Dankzij haar eindeloze nieuwsgierigheid ontdekt ze steeds nieuwe passies. Bij haar werk laat ze zich inspireren door de drukte in haar buurt en het leven van elke dag dat ze onveranderlijk in haar schetsboek probeert te vatten. Ook haar reizen en de ontdekking van nieuwe culturen stimuleren haar creativiteit. Vooral voor haar schilderijen en aardewerk laat ze zich inspireren door de natuur, de seizoenen en de kleuren die met de maanden mee-evolueren. Dit is pas een ongelofelijke Belgische illustratrice en pottenbakster. Je moet haar creaties echt zien!

Winkel: L'Etoile verte, Blaesstraat 38, 1000 Brussel

Website: philippinedotreppe.com

5. Bahia Mala 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par @bahiamala_collection

Bahia mala is het Belgische kaarsenlabel dat zich laat inspireren door Latijns-Amerikaanse landschappen en in het bijzonder die van Argentinië en Chili. Het begon eigenlijk met een grootvader die verliefd was op de Argentijnse landschappen en een grootmoeder die gepassioneerd was door fotografie én die bereid was om hem naar het andere eind van de wereld te volgen. Toen Emilie jaren later door het fotoalbum van haar oma bladerde, kreeg ze zin om met haar zelfgemaakte kaarsen iets van die cultuur en folklore over te brengen. Vandaag werkt ze in haar atelier in België met stukjes stof die ze van haar verre reizen heeft meegenomen. Ze maakt natuurlijke, kleurige en moderne kaarsen. Die kaarsen hebben bovendien een duurzaamheidscertificaat en een origineel ontwerp. Het zijn unieke, ambachtelijke stukken die met passie zijn gemaakt en die we maar wat graag in huis willen.

Website: Bahia mala

LEES OOK 

De populairste vrouwelijke kunstenaars op Instagram die je moet volgen

15 kunstaccounts die je moet volgen op Instagram

Deco: 5 decotrends om je huis in no time op te fleuren