Vegetarische Fish Sticks van Iglo: een lekkere kans om plantaardig te gaan

Geüpdatet op 5 april 2022 door ELLE Partner
Vegetarische Fish Sticks van Iglo: een lekkere kans om plantaardig te gaan

Op een makkelijke manier de wereld van veggie binnenstappen, voltijds of gewoon af en toe en zonder in te boeten aan smaak? Dat is de belofte van deze Fish Sticks zonder fish.

De tijd dat vegetariërs het moesten doen met reepjes wortel en fletse blokjes tofu is allang voorbij. Veganist, flexitariër of alleseter … Een eetpatroon zonder dierlijke producten is inmiddels helemaal ingeburgerd in onze manier van leven. Dat is het resultaat van een algemene bewustwording rond meer verantwoord consumeren en de schadelijke impact van bepaalde voedingsproducten op onze gezondheid.

Sloop de vooroordelen en ga voor flexibele maaltijden

De vooroordelen blijken echter hardnekkig stand te houden. Voor sommigen blijft vegetarisch eten gelijk aan ingewikkeld, niks mogen of tweede keus, om nog maar te zwijgen van de fameuze ‘tekorten’ die je zou oplopen met een plantaardig eetpatroon. Niets is minder waar: vegetarische alternatieven zijn niet per se moeilijker te bereiden of minder voedzaam. Ze zitten immers boordevol eiwitten en scoren uitstekend qua voedingswaarde. En qua aanbod en smaken is de keuze inmiddels zo uitgebreid dat je niet meer weet waar eerst je vork in te prikken.

Maar overstappen op plantaardig mag zeker niet als een verplichting voelen. Je behoudt je vrijheid en niets mag verplicht of te beperkend zijn. Vegetarische alternatieven zorgen in de eerste plaats voor bewustmaking rond de grote uitdagingen van vandaag. Bovendien zijn ze ideaal om meer variatie op tafel te brengen, want er is voor iedereen wat wils in het aanbod. Bedenk dat steeds meer jongeren vegetarisch eten om ethische en ecologische redenen, dus soms wordt het moeilijk om een maaltijd voor het hele gezin te maken.

Vegetarische Fish Sticks, écht?

Om in te spelen op de vraag, namen veel merken de uitstekende beslissing om hun assortiment uit te breiden. Dat geldt ook voor iglo, dat in 2020 Green Cuisine lanceerde: een assortiment gezonde en gevarieerde plantaardige alternatieven in het vriesvak. Vandaag gaat het merk nog een stap verder door het gamma uit te breiden met een vegetarische versie van zijn beroemde Fish Sticks.

Qua smaak komen ze heel aardig in de buurt van hun niet-vegetarische tegenhangers. Net als de originele sticks zijn ze gemaakt van simpele ingrediënten: rijst, tarwe en aromatische kruiden, gehuld in een krokant jasje van paneermeel. Ze bevatten geen kunstmatige smaakversterkers, kleur- of smaakstoffen. Je weet dus precies wat je eet. En aangezien ze diepgevroren zijn, heb je er altijd in huis wanneer je vegetarische vriendin onverwachts op de stoep staat of je een paar dagen lang dierlijke eiwitten van het menu wilt schrappen.

Tip voor een makkelijk en lekker recept: pokébowl met veggie Fish Stick

Fish Stick Iglo
©iglo

Wat zo handig is aan pokébowls? Je tovert ze in een handomdraai op tafel met wat er nog in je koelkast ligt en je kunt eindeloos variëren. Een Aziatisch geïnspireerde veggie bowl is supersimpel te maken. Neem een basis van rijst (volkoren is altijd beter) en versier met groenten waar je trek in hebt: avocado, komkommer, edamame, kerstomaatjes, lente-ui, geraspte wortel, radijsjes, zeewier … Hoe meer kleur, hoe beter!

Voor je broodnodige portie eiwitten voeg je drie vegetarische Fish Sticks toe, op smaak gebracht met Sriracha Mayo. Werk af met een handje gebakken uitjes en een scheut sojasaus voor een vleugje tempura, dat bij fans van de Japanse keuken ongetwijfeld in de smaak zal vallen! En dan smullen maar, met stokjes uiteraard.

 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met iglo.
www.iglo.be

LEES OOK:

Deze 7 nieuwe merken maken de mooiste bruidsjurken

Onze favoriete looks van de bijenkorf modeshow ss22

En als je nu tijd maakte voor een luxe horloge ?