Wedstrijd: bezoek Valencia, het hart van de designwereld

Gepubliceerd op 31 maart 2022 door ELLE Partner
ELLE x Visit Valencia

Zin in een uitstap onder de mediterrane zon? Wat denk je van een reis naar het architecturale juweeltje van Spanje? Valencia, dat erkend wordt als dé designhoofdstad van de wereld, zit vol verrassingen. Maak kans op 2 Valencia Tourist Cards en geniet van vele gratis bezoeken!

EEN REIS DOOR DE TIJD

Van de Colon Markt tot de vooruitstrevende architectuur van de Stad van Kunst en Wetenschap, lopen door de straten van Valencia is als een reis terug in de tijd. Laat je er betoveren door de hedendaagse gebouwen en meeslepen in het creatieve. De Arabische, Romeinse en middeleeuwse gevels tonen het karakter van een stad met een fascinerende geschiedenis. En de smalle straatjes van de buurten Carmen, Russafa en El Cabanval zijn een waar architectonisch spektakel dat je niet mag missen tijdens je bezoek.

VALENCIA: EEN STEDELIJK PARELTJE

Niets wordt hier aan het toeval overgelaten, de stad geeft je de indruk dat je één grote openluchttentoonstelling bezoekt. Het urbanistische landschap van Valencia is een bezichtiging waard. De tuin van de rivier Turia en het centrale park zijn even uitnodigend en maken zowel op bezoekers als inwoners indruk.

Dat het grafisch ontwerp van de stad een wereldwijde referentie is die nog steeds veel talenten inspireert is dus geen verrassing. Daarom heeft de World Design Organization (WDO) Valencia uitgeroepen tot World Design Capital 2022.

Doe mee aan onze wedstrijd en waag je kans om 2 Valencia-toeristenkaarten te winnen! Gratis vervoer, gratis bezoek aan musea en monumenten en speciale kortingen op de belangrijkste toeristische attracties in Valencia.

 

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Visit Valencia.
www.visitvalencia.com

Lees ook:
Dit zijn de 4 grootste interieurtrends van 2022
Deco tips: 7 manieren om je handtassen stijlvol op te bergen
De populairste vrouwelijke kunstenaars op Instagram die je moet volgen