House of Gucci : de dramatische modefilm die je niet mag missen

Geüpdatet op 30 november 2021 door ELLE Partner
House of Gucci : de dramatische modefilm die je niet mag missen

Geld, familie, macht, verraad, seks, loyaliteit, schandalen, ambitie, moord… Daar draait het om in deze boeiende film, het nieuwe meesterwerk van regisseur Ridley Scott (de man achter ‘Alien’ en ‘Gladiator’).

‘House of Gucci’ is gebaseerd op het boek van Sara Gay Forden en geïnspireerd door de geschiedenis van de familie aan het hoofd van het Italiaanse modehuis Gucci, dat in 1921 in Florence werd opgericht door Guccio Gucci. De film bevat alle elementen voor een echte tragedie. Drie decennia van liefde, verraad, decadentie en wraak met als toemaatje een moord. En alles draait om de vraag: hoe ver is een familie bereid te gaan om de macht in handen te houden en zijn vijanden de baas te blijven?

Trots en het noodlot

De cast  van de film is zo’n beetje het neusje van de zalm van wat Hollywood aan groten heeft voortgebracht, met om te beginnen Al Pacino in de rol van Aldo Gucci. Adam Driver speelt Maurizio Gucci, de kleinzoon van Guccio Gucci en erfgenaam van het Huis, die in 1995 werd vermoord in Milaan. Lady Gaga (die zo’n beetje alles kan spelen) is te zien in de rol van Patrizia Reggiani, de ex-vrouw van Maurizio Gucci. Jared Leto is onherkenbaar als Paolo Gucci, de topdesigner van het huis aan het einde van de jaren 60. En dan zijn er nog Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek en de schitterende Camille Cottin in de rol van Paola Franchi, de minnares van Maurizio Gucci ten tijde van zijn dood.

 Waarheid, fictie en passie

In dit boeiende, adembenemende verhaal draait alles om de ambitie en de hebzucht van  dwaze mensen. Het begint aan het einde van de jaren 70, als het Italiaanse modehuis in een cruciale fase zit. Het wereldwijde succes van de familie Gucci brengt geruchten over financiële verduisteringen met zich mee. Op dat moment wordt het bedrijf geleid door de twee zonen van Guccio Gucci : Aldo en zijn broer Rodolfo. Het emporium wordt verscheurd door machtsspelletjes tussen vaders, zoons en neven. Het middelpunt van al die spanningen is de ongelooflijke Patrizia Reggiani, die dronken is van machtswellust en een meesteres in manipulatie. Een tijdje wordt het allemaal wat rustiger. Maar in de schaduw van de concurrenten, van Armani tot  Versace en Lagerfeld dreigt het huis zijn vooraanstaande plaats op de modeplaneet te verliezen. Patrizia spoort Maurizio aan om een staatsgreep te organiseren. Op verraderlijke wijze grijpen ze samen de macht over het zieltogende bedrijf. Nadat hij eerst zijn familie heeft verraden, keert Maurizio zich uiteindelijk tegen Patrizia en hij begint een relatie met zijn jeugdvriendin Paola Franchi. Maurizio, die van alle kanten aangevallen wordt, werkt een plan uit om de naam en reputatie van het bedrijf in ere te herstellen en trotseert al het geweld... In de naam van de Vader, de Zoon en het Huis Gucci.

Maurizio, die van alle kanten aangevallen wordt, werkt een plan uit om de reputatie van het bedrijf in ere te herstellen en trotseert al het geweld... In de naam van de Vader, de Zoon en het Huis Gucci.

« House of Gucci », nu in de bioscoop.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Sony Pictures Releasing.

Houseofgucci-movie.be

Lees ook :

Wedstrijd: Win een exclusief woonkamerparfum van Abel Odor en Tanqueray

Kerstmis: de must-haves voor een betoverende kerstsfeer

DIY: een zelfgemaakte zonnespiegel om je interieur op te fleuren