Het kerstseizoen is officieel ingeluid bij Docks Bruxsel!

Geüpdatet op 14 december 2021 door ELLE Partner
Het kerstseizoen is officieel ingeluid bij Docks Bruxsel! © Docks Bruxsel

Een schaatsbaan, het XMAS village, traditionele kerstkraampjes, een majestueuze boom en feestelijke lekkernijen... De ideale gelegenheid om gezellig tijd te spenderen met familie en vrienden na een geslaagde kerstshopping bij Docks Bruxsel.

De tijd van het jaar is eindelijk weer aangebroken waarin je Mariah Carey en Wham! door je koptelefoon kunt laten schallen, in een deken gewikkeld aan een kop kaneelthee kunt nippen en zonder schuldgevoel in je fluffy pantoffels van de ene kamer naar de andere kunt slenteren. Maar dat niet alleen! Dit jaar pakt het winkelcentrum Docks Bruxsel weer uit met een winterwonderland om de feestperiode groots te vieren. Zet je pantoffels dus maar even terug in de kast en strek je benen in een idyllische omgeving waar je geweldige koopjes kunt doen. Wie weet kom je er zelfs Sinterklaas of de Kerstman tegen...

Een prachtig XMAS Village

Midden in het shoppingcenter en zijn honderdtal winkels verspreid over meer dan 60.000 m² prijkt de majestueuze kerstboom. Haal het kind in jou naar boven tussen twee paskamersessies door, laat je betoveren door de fonkelende versieringen en keuvel door het kerstdorp met zijn vele traditionele kerstkraampjes. Onder de sfeervolle kerstverlichting word je bedwelmd door de heerlijke geuren van talloze culinaire specialiteiten en ontdek je het artisanale en origele werk van de ambachtslieden en standhouders. Het is de perfecte manier om in de kerststemming te komen en leuke geschenken en decoratie te vinden om je woning warm en feestelijk in te kleden.

IJspret

Ook de teergeliefde schaatsbaan van 200 m² is van de partij. Waag je aan gedurfde driedubbele axels of houd de handjes van de kleinsten vast die zich voor het eerst op het gladde ijs begeven. Het beste eraan is dat de ijsbaan overdekt is om energie te besparen. Zo wordt het een milieuvriendelijke ruimte, net als de rest van het winkelcentrum, dat voor 35% van stroom wordt voorzien door zonnepanelen. Nog een beetje verkleumd van de eerste vorst? Geen paniek, je hebt nog tijd genoeg om je schaatsen op te blinken of te gaan huren, want de ijspiste is open van 24 november tot 9 januari. Na je schaatssessie kun je in de loungebar naast de ijsbaan genieten van een warme chocolademelk, glühwein en andere heerlijke dranken die een speciale vermelding verdienen.

Betoverende ontmoetingen

Er wordt ook gefluisterd dat je er in december een glimp kunt opvangen van de twee meest geliefde personages van december. Neem de kinderen mee om de Sint en de Kerstman te ontmoeten, terwijl jij een subtiele blik werpt op de brief die ze hen vlijtig geschreven hebben. De beschermheilige van de kinderen deelt zijn snoepgoed uit aan al wie het afgelopen jaar zoet geweest is op 24 en 27 november en 1 en 4 december, terwijl de Kerstman op 18 december zijn opwachting maakt.

Kerstman Docks Bruxsel
© Unsplash

En shoppen natuurlijk!

Docks zet zoals steeds alles in het werk om je een fijne shopervaring te bieden in een modern winkelcentrum waar het goed leven is. Dankzij de vele trendy winkels en de uitzonderlijke eindejaarsopeningen kun je de kerstcadeaus op je lijstje afvinken of gewoon inspiratie komen opdoen. Tegelijkertijd geniet je van de vele restaurants en cafés die je maar al te graag in de feeststemming brengen met hun heerlijke drankjes en gerechten.

In de praktijk

IJspiste en Xmas Village: van 24/11 tot en met 9/01
Sinterklaas bij Docks: op 24 en 27/11, 1 en 4/12
Kerstman bij Docks: op 18/12
Open op zondag 12, 19, 26/12 van 10 u. tot 18 u.
Voor meer info over de evenementen en winkels: docksbruxsel.be

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Docks Bruxsel.
www.docksbruxsel.be

Lees ook:
Black Friday bij Docks Bruxsel, niets dan voordelen!
Brussels Touch: de tentoonstelling die de ongelooflijke talenten van Brussel in de kijker zet
De minirok is terug van weggeweest: zo draag je hem dit najaar