Zes verschillende interieurstijlen door Seemble uitgelegd

Gepubliceerd op 9 augustus 2021 door ELLE België
Zes verschillende interieurstijlen door Seemble uitgelegd

Je hebt de afgelopen weken misschien al iets gelezen over Seemble. Indien dat niet het geval is, maken we jou graag warm voor dit gloednieuwe interieurplatform dat in samenwerking met de ELLE-redactie gecreëerd werd. Het concept is poepsimpel: dit shoppable magazine voorziet totaallooks in de laatste interieurtrends gecureerd door een team van experten, telkens in één van zes populaire inrichtingsstijlen. De slogan van Seemble luidt niet toevallig 'Shop the Look, Interior Edition'.

In dit artikel doen we de zes verschillende interieurstijlen uit de doeken die momenteel heel erg populair zijn. We leggen je haarfijn uit hoe je deze stijlen bij jou thuis nabootst en horen graag je mening over deze zes interieurs. Ben je helemaal weg van de stijl(en)? Laat het dan zeker weten via Seemble, waar je je stem kan uitbrengen voor jouw favoriete interieurstijl. Interessant weetje: de stijl die de meeste stemmen krijgt, zal één van onze eerste interieurs worden en bovendien maak je kans om de volledige ruimte in je favoriete look te winnen.

Een Scandinavisch interieur

Scandinavische interieurs zijn geliefd over heel de wereld. Deze stijl werd - zoals de naam al doet vermoeden - geboren in het Hoge Noorden in de jaren vijftig. Kenmerkend binnen deze look is het gebruik van witte of lichte kleurpaletten gecombineerd met natuurlijke materialen. Hier zal je niet snel een veelheid aan felle tinten terugzien, maar eerder subtiele kleurendetails verwerkt in textiel, in het meubilair vervaardigd uit natuurlijke materialen of in een stukje kunst. Scandinavisch meubilair is bovendien functioneel en eenvoudig en bevat meestal een interessant lijnenspel die een ruimte vormgeeft. Een Scandinavisch interieur is bij voorkeur ruim, praktisch en schuift een nauwkeurige selectie van accessoires naar voren. Minimalisme is hier duidelijk aan zet!

Bevalt de Scandinavische stijl je? Breng dan hier je stem uit en maak kans op een volledig door Seemble ontworpen Scandinavisch interieur.

Een Bohemian interieur

Weg met de regels, meer buikgevoel: daar draait het om bij de Bohemian interieurstijl. Deze zorgeloze look komt zowel in mode als in interieurdesign terug. Het meubilair en de objecten uit deze stijl worden meestal meegebracht uit reizen of rommelmarkten, waarbij doorleefde vintage stukken en textiel uit verre oorden niet ongewoon zijn. Hier geldt één regel: er zijn geen regels. Dat gebrek zorgt er net voor dat je gewaagde combinaties van meubilair en accessoires kunt creëren. In deze stijl zien we wel vaak elementen als rotan, stro en groene planten terugkomen. De natuur krijgt hier een eervolle plaats!

Bevalt de Bohemian stijl je? Breng dan hier je stem uit en maak kans op een volledig door Seemble ontworpen Bohemian interieur.

Een Mid-century Modern interieur

Deze stijl weerspiegelt de bewogen periode van 1930 tot 1960 en wordt gekenmerkt door strakke lijnen, organische vormen en functioneel design dat samenhangt met de modernistische beweging aangewakkerd door de Industriële revolutie. Deze look bekom je door enkele designstukken uit die periode te selecteren, terwijl je je interieur over het algemeen clean en functioneel houdt. Mid-century modern interieurs zijn verfijnd en laten een beperkt kleurenpalet toe. Aardse tinten zoals olijfgroen, kastantjebruin, petrolblauw en mosterdgeel kenmerken deze look, maar occasioneel is er ruimte voor een fellere kleurentoets in de vorm van een opvallend designstuk bijvoorbeeld.

Bevalt de Mid-century Modern stijl je? Breng dan hier je stem uit en maak kans op een volledig door Seemble ontworpen Mid-century Modern interieur.

Een eclectisch interieur

De eclectische stijl bestaat meestal uit zorgvuldig geselecteerde stukken die balanceren tussen kleur en textuur, oud en nieuw. Hier worden elementen uit verschillende stijlen met elkaar gemengd, en levendige kleuren worden gecombineerd met verschillende texturen. Een eclectisch interieur is een bonte mix van stijlen, trends, kleurenpaletten, texturen en tijdsperiodes. Het mag op het eerste zicht spontaan bij elkaar gebracht lijken, dit soort interieurs worden echter zorgvuldig ontworpen, wat meteen het grote verschil met de 'alles mag' aanpak van de Boheemse stijl is. In deze stijl zie je meestal een mix van kleuren, patronen en onverwachte elementen terugkomen.

Bevalt de eclectische stijl je? Breng dan hier je stem uit en maak kans op een volledig door Seemble ontworpen eclectisch interieur.

Een industrieel interieur

De industriële interieurstijl vindt zijn oorsprong in de circulariteit: hier zien we elementen van oude fabrieken en industriële ruimtes die zijn omgebouwd tot lofts terugkomen. De stijl benadrukt het gebruik van verweerde houten elementen, zichtbare baksteen en een vintage fabrieksesthetiek die zowel in het meubilair als de verlichting weerspiegeld wordt. Het kleurenpalet is meestal donker maar neutraal, waardoor de nadruk kan worden gelegd op de unieke texturen en materialen in de ruimte. Hoewel je in deze interieurs vaak vintage stukken van echte fabrieken kunt vinden, is het ook mogelijk om gloednieuwe stukken in deze stijl te vinden.

Bevalt de idustriële stijl je? Breng dan hier je stem uit en maak kans op een volledig door Seemble ontworpen eclectisch interieur.

Een landelijk interieur

Zoals de naam al doet vermoeden, is een landelijk interieur geïnspireerd op het plattelandsleven. Deze stijl haalt haar inspiratie uit de vormgeving van een oude boerderij. De landelijke stijl is rustiek en ontspannen, heeft een neutraal kleurenpalet en maakt gebruik van natuurlijke materialen en texturen om je interieur interessanter te maken. In dit interieur combineer je vintage elementen eenvoudigweg met pure texturen zoals linnen en verweerde materialen, zoals oud metaal en doorleefd hout.

Bevalt de landelijke stijl je? Breng dan hier je stem uit en maak kans op een volledig door Seemble ontworpen landelijk interieur.

Meer weten? Surf dan snel naar Seemble.com en ontdek er meer interieurweetjes en -hebbedingen!