Winkeldossier: de nieuwe adresjes van Knokke

Geüpdatet op 2 juli 2019 door ELLE België
Winkeldossier: de nieuwe adresjes van Knokke

cover

Een nieuw seizoen, een nieuwe garderobe, nieuwe winkelparadijsjes. Dit zijn de piepjonge adresjes die onze koophonger deze zomer stillen. Ronde 4: Knokke!

LEES OOK: NIEUWE ADRESSEN IN BRUSSEL

LEES OOK: NIEUWE ADRESSEN IN GENT

LEES OOK: NIEUWE ADRESSEN IN ANTWERPEN

1/

Essentiel

Schermafbeelding 2014-07-10 om 12.00.14

Schermafbeelding 2014-07-10 om 12.00.06

Geen zomer zonder de Deluxe  Beachwear collectie van Essentiel. Het merk opent een Beach Pop-Up store in Knokke, waar de volledige SS14 Beach collectie zal worden verkocht. De collectie, één en al kleur, toont geen typsiche bikini’s of badpakken, maar rijkelijke en overvloedig gedecoreerde kaftans, shorts, tops en tassen. Ook leuk om weten: de prijzen variëren tussen 95€ en 365€.

Open van 4 juli tot en met 22 september 2014

Adres: Zeedijk 820-822, Knokke-Zoute

2/

NotaBene & Co

unnamed

Altijd al willen pronken met souvenirs van je verre reizen, maar is de spaarpot leeg? In haar eclectische lifestyle boetiek NotaBene & Co verzamelt Benedikte van Heesewijk vondsten uit de hele wereld: t-shirts met grafische elementen uit Indië, geborduurde espadrilles uit Thailand, strandtassen met zijden linten uit Frankrijk, ouderwets gezellige serviezen uit Italië of grote kleurrijke ringen uit de States.  Kortom, een winkel vol bijzondere en zelfs vergeten objecten met een kleurrijk verhaal. De ideale plek om originele geschenken op de kop te tikken voor vrienden of voor jezelf.

Vanaf 5 juli tot 29 augustus 2014. Adres: Poststraat 22, 8301 Duinbergen

3/

The List & Co

Schermafbeelding 2014-07-08 om 12.10.11

Concept store The List nodigt 4 maanden lang een Belgische selectie top-retailers en labels uit in een prestigieus pand met zicht op zee. Zo toont OUI, de nieuwe concept- store in Hasselt, een verzameling originele interieuraccessoires en brengen de jongens van de Antwerpse VIER store een selectie sneakers, sweaters, truien en jassen uit. Liefhebbers van design, kunst en exclusieve hebbedingen hebben er met deze pop-up store dus een topadres bij. The List & Co verzamelde ook een selectie van de betere internationale magazines, kranten en boeken. Bovendien lanceert deze nieuwe pop-up store ook zijn eigen magazine.

Open vanaf 4 juli 2014. Adres: Zeedijk 756, 8300 Knokke

4/

Just Julia

unnamed

Just Julia alert! Charlotte De Busser zet haar verzameling etnische juwelen voor het eerst te kijk in een "echte" winkel. De Belgische verzamelt wereldwijd de leukste accessoires en verkoopt die via haar webshop Just Julia. De meeste juwelen respecteren het fairtrade principe, wat de collecties alleen maar aantrekkelijker maakt. Een succesformule dus, die bij deze een pop-up staartje krijgt.

Adres: Antoine Bréartstraat 19, 8300 Knokke-Heist. Open van 26 juni tot 21 september. 

5/

Billion Dollar Babes

unnamed

Strandfun in de pop-up van Billion Dollar Babes, die je van comfy basics voorziet voor een dagje aan ons Belgische strand. Jumpsuits, boho jurken en cardigans die je naar hartelust kan mixen en matchen: dat vind je bij BDB. Leuk extraatje: het label biedt ook een kindercollectie voor je mini-me én voorziet ontwerpen voor zwangere vrouwen.

Schermafbeelding 2014-06-25 om 10.59.39

Adres: Zeedijk 712, Knokke -open vanaf 3 juli. 

6/

Pop-up Salima Thakker salima

Bling bling en de befaamde badstad gaan hand in hand, dat heeft Salima Thakker goed begrepen. De Belgische ontwerpster zit deze zomer even “in between”: ze sloot onlangs haar Antwerpse winkel en opent in oktober een nieuwe zaak in diezelfde stad. In de tussentijd vestigt ze een pop-up shop in Knokke.

Salima Thakker staat al jaren voor opvallende, feestelijke juwelen. Niet voor muurbloempjes!

Adres: Zeedijk 725, 8300 Knokke. Open tot in september.

7/
Just Cavalli 2

Ook Just Cavalli zet voet aan grond in Knokke. Het Italiaanse modehuis had tot nu toe slechts één flagship store voor heel Europa, uiteraard in Milaan gevestigd. Als tweede bastion van Zuiders glamour werd verrassend genoeg voor Knokke gekozen. Een hele eer en wederom een verrijking voor ons winkelparadijs aan zee.

Adres: Kustlaan 303, 8300 Knokke

8/

Philipp Plein 1

Duitse invasie: Philipp Plein koos Knokke uit voor zijn allereerste winkel in België. Niet minder dan 170 vierkante meter met de mannen- én vrouwencollecties, alsook een lijn voor kinderen en uiteraard zijn accessoires en schoenen liggen er in een minimalistisch chic decor op je te wachten.  Topdesign dat je niet mag missen!

Adres: Kustlaan 217, 8300 Knokke

9/

DPgmsESQjBcZ3MRELm5Dxyp2WTqVlgHgHLw00Dd4Mec

Unknown Curiosity

India heeft meer dan curryschotels en zijden sarongs te bieden, en dat heeft ook Hannelore Nuijens, oprichtster van Unknown Curiosity, begrepen. In Knokke opent ze samen met juwelenontwerpster Liesbet Simons vanaf 20 juni tot en met 13 september een tijdelijke winkel. Hier vind je een beetje Mumbai aan de Belgische kust: zowel kleding, accessoires, als woondecoratie die de Indiase ziel alle eer aandoen.

Adres: Zeedijk 518, 8300 Knokke