Zo maakt een Smart Home je dagelijkse leven leuker en eenvoudiger

Gepubliceerd op 1 februari 2021 door ELLE Partner
Zo maakt een Smart Home je dagelijkse leven leuker en eenvoudigerSamsung

We brengen meer tijd dan ooit door in huis, dus je kan het jezelf er maar beter zo comfortabel mogelijk maken, niet? Met de Samsung SmartThings app en enkele slimme apparaten maak je al snel kleine, makkelijke aanpassingen die het leven leuker maken!

Zo maakt een Smart Home je dag aangenamer

Je hoeft heus geen technisch tovenaar te zijn om van een slimme woning te kunnen genieten. Met enkele simpele aanpassingen kan je je dagelijkse leven vlotter, veiliger en aangenamer laten verlopen. Benieuwd hoe jouw dag eruit kan zien met Samsung SmartThings?

Een ontspannende ochtendroutine

Valt opstaan je ook zo zwaar? Thuiswerken maakt het zo mogelijk nóg moeilijker om dat gezellige, warme bed te verlaten. Een eerste handige oplossing is de ‘ochtendroutine’: je wordt elke dag op hetzelfde uur gewekt door de slaapkamerverlichting die langzaam gaat branden, gordijnen die openen en de verwarming die aanslaat. Op de achtergrond wordt een rustig muziekje ingezet en begint je eerste cappuccino te lopen. Op deze manier wordt zelfs maandagochtend draaglijk!

Veilig uit, veilig thuis

Tijd om de dag te beginnen. Ook tijdens het werken kan je profiteren van een slim huis. Laat tussendoor een wasje draaien en krijg een melding op je smartphone wanneer het wasprogramma afgelopen is. Nog in een meeting? Dan houdt de geconnecteerde wasmachine je wasgoed nog even fris. Tijdens de middagpauze haal je de wasmachine snel leeg, zo blijft er nog een hele avond over voor ontspanning. En voor je het weet, geeft je Smartwatch aan dat het tijd is om de laptop toe te klappen. Laat de fun beginnen!

Iedereen weet dat een gezellige avond niet compleet is zonder lekkers. Wanneer je de deur uitgaat om boodschappen te doen, schakel je met één knop de lichten uit en de camera’s aan. Was de hummus nu op of niet? De ‘view inside’-functie laat je toe om vanuit de supermarkt te spieken in je slimme koelkast.

Set the mood

Een filmavond met vrienden zit er momenteel niet in, maar gelukkig creëer je met jullie filmplaylist, je smartphone en een slimme TV toch een gedeelde ervaring. Projecteer je videochat bovenaan het televisiescherm, en jullie kunnen die realityreeks of romcom van uitgebreide commentaar voorzien. Sfeervolle lichten, haarscherp geluid, met de verschillende slimme functies in huis zet je de toon. En eens er van feesten weer sprake is? Dan tover je je Smart Home om tot discotheek dankzij de ‘partymodus’.

Een slimme woning dankzij de SmartThings app

Het beste nieuws? Een slimme woning creëren is verbazingwekkend eenvoudig! Al je slimme toestellen in huis, van je geconnecteerde koelkast tot je TV, worden bediend in de Samsung SmartThings app. Ook de verwarming, lichten en camera’s stel je in via de handige applicatie, en met jouw persoonlijke routines is alles perfect geregeld op ieder moment van de dag. Dankzij het open systeem staat de app toe om toestellen van andere producenten toe te voegen, scheelt je weer een pak ruimte op je smartphone.

Overtuigd van het gemak van een Smart Home, afgestemd op jouw wensen en noden? Meer informatie via samsung.com/be/smart-home/

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Samsung.

samsung.com

Lees ook: 

Neem deel aan de grote ELLE enquête over het leven na covid-19

Getest door 50 lezeressen : een beschermende dagcrème met een intensieve anti-aging werking

Ik heb het gehad met rugpijn!