Shopping: in deze outfits kom je stijlvol de hittegolf door

Gepubliceerd op 12 augustus 2020 door Lore Ginneberge
Shopping: in deze outfits kom je stijlvol de hittegolf door& Other Stories

De temperaturen schieten de hoogte in en je weet niet wat aan te trekken: tijdens een hittegolf is de juiste outfit kiezen nog zwaarder dan gewoonlijk. Wat zijn de ideale items om de koelte te bewaren?

Luchtige kleding om de hittegolf te bestrijden

Eerste werk? Een licht kledingstuk kiezen. Er gaat niets boven een korte jurk, een losse broek, of een wapperende satijnen rok. Vermijd knopen, ritsen en alles wat je beweging belemmert.

Pint Embed Link

Natuurlijke materialen

Bij hoge temperaturen geven we de voorkeur aan natuurlijke materialen zoals zijde, linnen en licht katoen. Vermijd stoffen waarin je sneller zweet: vooral polyester en viscose hebben dit vervelende effect.

Pint Embed Link

Lichte kleuren

Kleding in heldere tinten reflecteren licht, terwijl donkere kleuren het net absorberen. Die volledig zwarte tenue laat je dus maar beter in de kast. Gelukkig zijn lichte kleuren een grote hit deze zomer: wit, botergeel, lila...

Pint Embed Link

Platte schoenen

Ook je voeten moeten kunnen ademen. Geef daarom de voorkeur aan leren sandalen, muiltjes en andere schoenen met open teen om voldoende verluchting toe te laten.

Pint Embed Link

Hittegolf accessoires

Een sjaaltje geknoopt in je haar, een strohoed, een rieten tasje en een ventilator in de hand: je bent helemaal klaar om de hitte op een modieuze manier door te komen. En niet vergeten: bescherm jezelf tegen de zon!

Pint Embed Link