Trend: draag een comfortabele mannenonderbroek als short

Geüpdatet op 19 juni 2023 door Marie Pauwels, Lotte Gillis en ELLE België
Trend: draag een comfortabele mannenonderbroek als short Launchmetrics Spotlight

Deze trend is ietwat bizar, maar zit wel ongelofelijk comfortabel. Wat begon als een loungewear hype zien we nu steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. Durf jij in een onderbroek de deur uit?

De trend ontstond eigenlijk al in 2020, toen we wekenlang ons huis niet verlieten. Tracksuits, cable knit truien, fluffy slides, loungewear (zelfs Jacquemus kwam met een loungewear collectie) en biker shorts vierden hoogtij… Dat lijstje van comfy yet trendy werd vervolledigd door niets minder dan de mannenonderbroek. De trend was geïnspireerd op de 'Chanel High Waist Panties Brief Underwear' uit 1993, een inmiddels zeldzaam verzamelstuk waarvoor je nu enkele duizenden euro’s neer zou tellen op Ebay. 

De 'Cotton Rib Brief' van Skims (het ondergoedlabel van Kim Kardashian) en 'Maika Undies' van het gehypete label Areyouami waren steevast uitverkocht - en dat terwijl je in die tijd de stukken nergens anders droeg dan bij je thuis. 

Hoewel we nog maar 3 jaar later zijn maakt de trend nu al een comeback. En wat voor een! Waar we in 2020 nog kozen voor strakke, witte boxers waarmee we enkel en alleen door ons huis paradeerden, zijn de gestreepte, Amerikaanse boxershorts nu een echte hype geworden. En het gaat nog verder dan dat want deze variant is niet bedoeld om mee thuis te zitten. In tegendeel, het is de ideale zomershort voor een dagje sightseeing, shoppen of terrassen.

Shop onze selectie gestreepte boxershorts

mannenonderbroek trend
Popeline boxershort met fijne strepenprint, Massimo Dutti

Shop hier

mannenonderbroek trend boxershort
Seersucker striped easy short, Uniqlo

Shop hier

mannenonderbroek boxershort
Groen gestreepte boxershort, The English Hatter

Shop hier

mannenboxershort trend
Striped printed poplin boxer shorts red, Van Laack

Shop hier

gestreepte boxer trend
Regular broek Ava, Weekday via About You

Shop hier

mannenonderbroek trend boxershort
Yellow striped boxer shorts with blue waistband, Zilton

Shop hier