10 geniale tips om beschadigde kleding te redden

Geüpdatet op 22 april 2022 door Malvine Sevrin en Virginie Dupont
10 geniale tips om beschadigde kleding te redden©Unsplash

Hoe verwijder je mascara uit een jeans en wat doe je met een gekrompen T-shirt? Hier vind je tien onklopbare tips en trucjes om je kleerkast nieuw leven in te blazen en beschadigde stukken van de vuilnisbak te redden.

Citroensap, bananenschillen, theezakjes, ... Deze tien tips doen wonderen. En ze kosten zo goed als niets! Je moet ze zeker eens proberen.

1. Scheermes

Begint je favoriete, knuffelzachte trui te pluizen? Haal er dan een scheermesje bij. Leg het kledingstuk op een vlak oppervlak en haal het scheermes voorzichtig over de stof om de pluisjes te verwijderen.

2. Scheerschuim

Logisch, toch? Na het scheermes grijpen we naar het scheerschuim. Restjes mascara op je jeans? Spuit wat scheerschuim op de vlek en laat de magie zijn werk doen. Wacht tien minuten en wrijf het schuim dan met een schone doek weg. Spoel met koud water en was de jeans zoals je altijd doet.

3. Citroensap

Er bestaat geen grotere afknapper dan zweetvlekken op een stralend wit T-shirt! Wil je ervan af? Meng dan citroensap met een even grote hoeveelheid water en sprenkel de vloeistof op de gele plekken. Als ze echt erg hardnekkig zijn, kan je er wat zout aan toevoegen.

4. Thee

De tip om stinkende sneakers op te frissen? Leg, van zodra je ze uittrekt, droge theezakjes in je schoenen. Ze absorberen het vocht en voorkomen zo kwalijke geurtjes.

5. Bananenschil

Wil je lederen schoenen laten blinken? Gooi die bananenschil dan niet meteen weg, maar wrijf met de binnenkant over het leder van je schoenen. Laat zo'n vijftien minuten opdrogen en wrijf dan schoon met een droge doek. Tadaaaaa je bottinnekes glanzen weer als nieuw!

6. Diepvriezer

Een ladder in je kous, dat is een van de ergst denkbare nachtmerries. Om dit drama te vermijden, houd je jouw nieuwe panty's even onder koud water, waarna je ze een nachtje in de diepvries legt. Door de koelte gaan de vezels samentrekken en steviger worden.

7. Azijn

Voeg wat witte azijn aan je wasmachine toe om te voorkomen dat de kleur van je jeans verbleekt.

8. Wodka

Wodka dient heus niet alleen voor shotjes! Het is ook een uitstekend reinigingsmiddel om juwelen die hun glans hebben verloren, weer te laten fonkelen als nieuw. Giet de wodka in een kom en leg er je ringen, armbanden en halskettingen in. Reinig elk stuk daarna met een schone doek en spoel met water.

9. Conditioner

Is je favoriete topje gekrompen in de was? Geen paniek, dompel het onder in lauw water met een eetlepel conditioner. Roer en laat dertig minuten inwerken. Trek het stuk dan - terwijl je het nog steeds onder water houdt - voorzichtig uit tot zijn originele vorm. Spoel met koud water en laat opdrogen.

10. Kaarsenwas

Kun je niet wachten om iedereen je nieuwe pumps te showen maar heb je geen spray meer om ze waterdicht te maken? Gelukkig hebben wij hier een trucje voor: wrijf met een kaars over je schoenen en houd er dan de haardroger boven om de was te laten smelten.

Al deze tips komen van de site voor onlineshopping ShopAlike.fr.

LEES OOK:

Kstmized: creatief met vergeten kleding

Ecofashion: hier breng je je oude kleren binnen