5 tips om ladders in je panty te voorkomen

Geüpdatet op 20 december 2022 door ELLE België
5 tips om ladders in je panty te voorkomen Shutterstock

Je hebt je mooiste feestjurk aan en dan zie je het...een verdomde ladder in je nieuwe panty. Geen reden tot paniek. Met deze tips is een wardrobe malfunction zo verholpen.

Het is een modemysterie: sokken verdwijnen in de was en panty's eindigen vroeg of laat met een ladder. En zo ben je vaker dan je lief hebt genoodzaakt een nieuw paar te kopen. Maak voor eens en voor altijd komaf met dit probleem met deze tips.

1. Stop je nylonkousen in de diepvries

Het klinkt misschien vreemd maar het houdt echt wel steek om je panty's naast je pot Ben & Jerry's (Cookie dough, natuurlijk) te bewaren. Let op: doe dit wel voor je je panty's voor het eerst aantrekt. Maak je panty vochtig met water, stop hem in een diepvrieszakje en laat de kousen de volgende dag ontdooien. Door de koude wordt de nylon harder en heb je bij het dragen minder kansen op gaatjes of ladders.

2. Let op voor je nagels

We houden wel van lange nagels die je handen net dat tikkeltje eleganter maken, maar je kousen zijn er net iets minder dol op. Vergeet dus zeker niet je nagels de vijlen of knippen voor je je gloednieuwe panty over je benen schuift.

3. Haarspray kan je panty redden

Niet enkel je haar is het waard. Een beetje haarspray op je panty verstuiven doet wonderen voor de stevigheid van de nylon. Tot je ze in de wasmand gooit. Vergeet niet na iedere wasbeurt de haarspray weer boven te halen.

droogshampoo batiste panty ladder
Extra Volume droogshampoo, Batiste, €6,79

Shop hier

4. Was je panty’s in een waszakje

hema waszakjes panty ladders voorkomen
Waszakjes, HEMA, €5,50

Shop hier

Wie het écht goed wil doen, wast haar panty's het best met de hand, maar wie ze toch liever in de machine gooit, moet een paar regeltjes in acht nemen. Stop je delicate panty eerst in een waszakje (zoals eentje waarin je je beha's wast) om ze optimaal te beschermen. Omdat het hier om een delicate stof gaat, was je ze nooit op een temperatuur hoger dan 30°.

5. Transparante nagellak to the rescue

panty pantys topcoat nagellak essie
Gel Couture Topcoat, essie, €15,29

Shop hier

Zit je (zelfs na dit advies) tóch met een gaatje in je favoriete panty? Doe dan een beroep op transparante nagellak. Een laagje doorzichtige lak voorkomt dat een klein gaatje groter wordt en je niet met een gigantische ladder eindigt.

calzedonia panty ladders voorkomen
Panty's met motief, Calzedonia, €15,55

Shop hier

LEES OOK: met deze 8 tips laat je je nagels sneller groeien