5 tips om ladders in je panty te voorkomen

Geüpdatet op 24 juni 2019 door Laure Vandendaele
5 tips om ladders in je panty te voorkomen

Je hebt je mooiste feestjurk aan en dan zie je het...een verdomde ladder in je nieuwe panty. Geen reden tot paniek. Met deze tips is deze wardrobe malfunction zo verholpen.

Allure tights van Wolford, 39 euro

Het is een modemysterie: sokken verdwijnen in de was en panty's eindigen vroeg of laat met een ladder. En zo ben je vaker dan je lief hebt, genoodzaakt een nieuw paar te kopen. Zeker nu het blote benenweer écht wel achter ons ligt en de feesten voor de deur staan. Want bij feesten horen feestjurken en bij feestjurken horen dan weer prachtige panty's. Prachtige panty's waar vroeg of laat een ladder in komt. Maak voor eens en voor altijd komaf met dit probleem met deze tips.

De diepvries is je beste vriend

pantys gaatjes ladders diepvries

Het klinkt misschien vreemd maar het houdt echt wel steek om je panty's naast je pot Ben & Jerry's (Cookie dough, natuurlijk) te bewaren. Let op: doe dit wel voor je je panty's voor het eerst aantrekt. Maak je panty vochtig met water, stop hem in een diepvrieszakje en laat de kousen de volgende dag ontdooien. Door de koude wordt de nylon harder en heb je bij het dragen minder kansen op gaatjes of ladders.

1/

Je nagels zijn de vijand

pantys panty nagels kim kardashian

We houden wel van lange nagels die je handen net dat tikkeltje eleganter maken, maar je kousen zijn er net iets minder dol op. Vergeet dus zeker niet je nagels de vijlen of knippen voor je je gloednieuwe panty over je benen schuift.

LEES OOK: dit is de mooiste nagelvorm voor jouw handen

Haarspray hack

pantys panty elnett haarspray

Niet enkel je haar is het waard. Een beetje haarspray op je panty verstuiven doet wonderen voor de stevigheid van de nylon. Tot je ze in de wasmand gooit. Vergeet niet na iedere wasbeurt de haarspray weer boven te halen.

LEES OOK: 12 beautyklassiekers die je moet hebben

2/

Was wijs

panty pantys waszakje hema
Waszakje HEMA, 2,75 euro

Wie het écht goed wil doen, wast haar panty's het best met de hand, maar wie ze toch liever in de machine gooit, moet een paar regeltjes in acht nemen. Stop je delicate panty eerst in een waszakje (zoals eentje waarin je je beha's wast) om ze optimaal te beschermen. Omdat het hier om een delicate stof gaat, was je ze nooit op een temperatuur hoger dan 30°.

3/

Reken steeds op transparante nagellak

panty pantys topcoat nagellak essie
Essie gel couture topcoat, 14,90 euro

Zit je (zelfs na dit advies) tóch met een gaatje in je favoriete panty? Doe dan een beroep op transparante nagellak. Een laagje doorzichtige lak voorkomt dat een klein gaatje groter wordt en je niet met een gigantische ladder eindigt.

LEES OOK: getest - van nagellak naar gellak in 60 seconden

Via Malvine, ELLE Belgique