Dit is Belgisch: 4 juwelenlabels die je moet kennen (3)

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Dit is Belgisch: 4 juwelenlabels die je moet kennen (3)

juwelenWie dit voorjaar op zoek gaat naar een mooi juweel, moet niet enkel bij internationale labels rondneuzen. Ook ons eigen land barst van het talent en artisanaal vakmanschap. Vier Belgische juwelenlabels op een rijtje, goed voor een schatkist aan bling van eigen bodem:

LEES OOK: MELISSA KANDIYOTI, ELISA LEE, DIAMANTI PER TUTTI, STUDIOSINTH, JUST JULIA

LEES OOK: TAMAWA, LORE VAN KEER, ATELIER 11, RENEE, TIROIR DE LOU 

SOKIsoki

Soki is eigenlijk een ontwerpbureau, opgericht door 2 architecten. Naast verschillende grafische opdrachten, brengt het ook een prachtige juwelenlijn. Minimalisme, puurheid en een vleugje nostalgie: dat zijn de kenmerken van een Soki accessoire.

Deze zomer vertrekt de Happy Together collectie van de juweeltjes die je als kind droeg: een hart, een ster, een wolk, een ballon of zelfs het plaatje waarin je naam stond gegrift. Die vormen krijgen een minimalistische interpretatie in sterling zilver en polymeerklei. Elk ontwerp is verkrijgbaar in verschillende maten. Een poëtisch versiersel om elke dag te dragen!

Prijzen liggen tussen 50€ en 150€. Klik hier voor meer info en verkooppunten.

2/
 YANNICK _MG_8582

Het priesterboordje herzien: de Belgische Yannick De Witte, net afgestudeerd aan de Antwerpse Academie, speelt in op de kraagjestrend met Collarful -een collectie geometrische kragen in verschillende materialen zoals plastiek, koper en messing. Elk sieraad is handgemaakt, bedoeld voor zowel mannen als vrouwen. Je kan ook je eigen kraagje laten maken.

Prijzen liggen tussen 70€ en 150€. Klik hier voor meer info en verkooppunten.

3/
 MIA & MOI Mia

Romantische ontwerpen voor vintage lovers bij Mia & Moi. Ontwerpster Eva Crauwels leerde de kneepjes van het vak aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en werkt al 10 jaar als goudsmid. Haar juwelen zijn handgemaakt en ademen een retrosfeer uit. Dit seizoen diende de tropische natuur als inspiratiebron en staan kleurrijke halfedelstenen centraal: citrien, toermalijn en carneool voor een fleurige retro zomer! Naast de vaste collecties worden ook trouwringen en maatwerk op vraag van de klant gemaakt.

Prijzen liggen tussen 100€ en 500€. Klik hier voor meer info en verkooppunten.  

4/
Souvenirs de PommeSouvenirs

Boho fun bij Souvenirs de Pomme, het label van de Gentse zussen Emilienne en Delphine Cordie. Voor hen vertaalt de perfecte look zich naar een sobere outfit met een kleurrijk statement juweel: oversized oorringen of een brede set armbanden. Deze zomer staan pasteltinten op het menu, wij hebben er alvast zin in.

Prijzen liggen tussen 20€ en 150€, klik hier voor meer info en verkooppunten.