Dit is Belgisch: 5 juwelenlabels die je moet kennen (2)

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Dit is Belgisch: 5 juwelenlabels die je moet kennen (2)

Dit is BelgischWie dit voorjaar op zoek gaat naar een mooi juweel, moet niet enkel bij internationale labels rondneuzen. Ook ons eigen land barst van het talent en artisanaal vakmanschap. Vijf Belgische juwelenlabels op een rijtje, goed voor een schatkist aan bling van eigen bodem:

1/
TAMAWA Tamawa

Wist je dat… een Belg aan de oorsprong van bakeliet lag, de stof waaruit onder andere biljartballen worden gemaakt? Het label Tamawa wist dit in elk geval wel en zette het materiaal centraal in haar designs. Dat betekent moderne ontwerpen met een knipoog naar het traditionele spel, zoals uurwerken in de vorm van halve biljartballen. Nieuwste wapenfeit: een halsketting met geïntegreerd uurwerk. Leuk extraatje is dat je de kleur van de bollen voor elk juweel mag aanpassen, kwestie van je eigen unieke creatie te maken.

Prijzen tussen 50€ en 300€

Klik hier voor de webshop en informatie over de verkooppunten.

2/

LORE VAN KEER 

Lore van keer

Edel metaal met liefde behandeld: dat is wat je bij Lore Van Keer mag verwachten. De jonge ontwerpster mag niet zomaar aanspraak doen op het felbegeerde “Handmade In Belgium” label: al haar creaties zijn gemaakt in eigen atelier uit 925 sterling zilver of 18 karaats goud. Verder werkt ze ook met halfedelstenen, hier en daar zelfs met porselein. Klassieke materialen dus, die in haar handen een abstracte vorm krijgen.

Prijzen tussen 95€ en 450€

Klik hier voor meer info

3/
 ATELIER 11 

Atelier 11

Fantastische kitsch bij Atelier 11, waar konijntjes, wolven en draaimolens hun weg vinden naar ringen en oorbellen. Het Antwerpse label getuigt steeds opnieuw van een goede dosis fantasie en baseert haar collecties nu eens op sprookjes, dan weer op exotische stranden. Deze zomer staan de ontwerpen in het teken van reizen. Voor wie graag wegdroomt bij een juweel…

Klik hier voor meer info.

Prijzen liggen tussen 50€ en 250€

4/
RENEE 

ReneeEentje voor wie écht een uniek juweel wil. Goudsmid Nele Braet ontwerpt samen met jou je eigen creatie. Daarbij komen goud of zilver te pas, maar ook parels, edelstenen, oude knopen of een vingerafdruk. Kortom: iets kleins, fijns, waarmee je een emotionele band hebt, krijgt een nieuw leven als juweel.

 

Daarnaast brengt Renee ook eigen collecties, al zijn die niet seizoensgebonden. Steeds opnieuw eenvoudige, frisse en elegante designs. Vanaf 1 maart heeft het label een shop-in-shop bij de Gentse winkel Mayenne (Hoogpoort 31)

Klik hier voor meer info.

http://www.renee.st/

Prijzen liggen tussen 70€ en 300€

5/
TIROIR DE LOU

tiroirdelouNog eentje die graag droomt: Stephanie Dezangré is “in het echte leven” journaliste, maar concentreert zich één dag per week op haar ultieme meisjesdroom, juwelen ontwerpen. Juwelen die, rijkelijk beladen met fantasie, een poëtische snaar raken. Miniatuur horloges, sterren of vormen die gewoonweg aanzetten tot mijmeren: voor elke dagdroom een creatie!

Klik hier voor meer info.

De meeste prijzen liggen onder 100€