FaceTime photoshoot: modefotografie tijdens de lockdown

Gepubliceerd op 1 mei 2020 door ELLE België
FaceTime photoshoot: modefotografie tijdens de lockdownInstagram @jacquenus

Fotografen reizen normaal de wereld rond om de bekendste modellen voor hun camera te krijgen, maar dit kan nu niet. Daarom gaan ze op zoek naar manieren om toch shoots te kunnen doen. Het resultaat? De FaceTime photoshoot.

Verschillende tijdschriften en modelabels probeerden al via een digitale weg editorials en campagnes te maken. De fotografen achter deze campagnes bellen het model via FaceTime en doen zo de photoshoot. Zo poseerde Bella Hadid al op afstand voor fotograaf Brianna Capozzi, die fotografeerde voor de Italiaanse Vogue. Ook Jacquemus deed voor haar zomercollectie een FaceTime photoshoot met het supermodel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JACQUEMUS (@jacquemus) op

Hoe werkt een FaceTime photoshoot?

Het concept is simpel: de fotograaf en het model videochatten elkaar. Het model poseert en de fotograaf geeft instructies over de beste pose, belichting of hoek voor de foto. Daarna maakt de fotograaf screenshots en de shoot is klaar. Het enige wat je nodig hebt is de camera van je iPhone of laptop, goede belichting en een snelle internetverbinding, anders heb je wazige foto's! Het vraagt misschien wel wat meer creativiteit, maar de resultaten zijn de moeite waard. Kijk maar naar de voorbeelden van fotografen Alessio Albi en Kat Irlin. Zij maken prachtige portretten via FaceTime.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alessio Albi (@alessioalbi) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door kat irlin (@kat_in_nyc) op

LEES OOK:

We love: volg een gratis modecursus met Jacquemus en Paul Smith

Shopping: met deze stukken steun je zorgverleners

Lockdown shopping: deze Belgische boetieks leveren via Instagram

(Stagiaire Tori Machiels)