Memisa organiseert opnieuw een gratis mama fotoshoot en daarom moet je meedoen

Geüpdatet op 17 februari 2020 door Isabelle
Memisa organiseert opnieuw een gratis mama fotoshoot en daarom moet je meedoen

Een prachtig portret met je kroost of eigen moeder laten nemen en tegelijk andere mama’s levensreddende hulp bieden? Het kan dankzij de mooie Mama’s Voor Het Leven fotoshoots van Memisa.

Wat? Memisa is een ngo die mensen wereldwijd toegang wil bieden tot kwalitatieve gezondheidszorg, en in het bijzonder strijdt tegen kinder- en moedersterfte in Afrika. Dat laatste is een vaak vergeten begrip in onze Westerse wereld, waar moeders in ontwikkelingslanden vaak sterven omdat ze niet op tijd in het ziekenhuis raken om te bevallen, of niet de juiste medische respons krijgen op complicaties tijdens zwangerschap of bevalling. Dagelijks gaat het om zo’n 830 (!!) vrouwen. Memisa kwam daar in het verleden al aan tegemoet door bijvoorbeeld geld in te zamelen voor speciale ziekenwagens die specifiek bedoeld zijn om hoogzwangere vrouwen te kunnen vervoeren. Geld wordt ingezameld op allerlei originele manieren, zoals de Mama's Voor Het Leven shoot. Dat laatste wordt voor het derde jaar op rij georganiseerd en nodigt moeders allerhande uit voor een mooie fotoshoot, waarbij een bedrag naar wens kan worden gedoneerd aan Memisa.

Dit jaar krijgt de actie trouwens een internationaal staartje: samen met ambassadrice en mama van drie Emilie Duchêne trok het naar Benin om ook daar de schoonheid van het moederschap op de gevoelige plaat vast te leggen. 

memisa

Hoe? Je kan je vanaf 19 februari inschrijven via Mama’s Voor het Leven en kiest de gepaste datum en locatie. In het totaal vinden vier shoots plaats in Brussel (21/22 maart), Gent (29 maart) en Luik (28 maart). Bij het inschrijven krijg je de kans een mooie gift te doen aan de organisatie.

Solidariteit tussen moeders onderling en een blijvende herinnering aan je kroost of mama: mooier wordt het niet! 

Een kinderwens, maar krijg je met de nodige hindernissen te maken? Vaak helpt het om veel informatie over die drempels te verzamelen, ontdek hier alles wat je moet weten over medisch begeleide voortplanting.