Cadeautip Moederdag: help moeders in nood

Geüpdatet op 12 mei 2017 door ELLE België
Cadeautip Moederdag: help moeders in nood

Alarm! Moederdag komt eraan. Wil je dit jaar iets originelers geven dan bloemen, pralines of een juweeltje? Schenk moederlief de mogelijkheid een leven te redden én moeders in nood te steunen. 

Memisa is een hulporganisatie die ijvert voor menswaardige basisgezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Momenteel zet de medische NGO haar schouders onder een oplossing voor moedersterfte: door de slechte wegen rijden er geen ambulances en geraken toekomstige moeders vaak niet op tijd in het ziekenhuis. Daarom kwam Memisa met een moto-ambulance op de proppen. Deze alternatieve ziekenwagen redt vele levens. Op dit moment test de organisatie een prototype uit in Kinzamba, Congo.

memisa 4 Hoe werkt het?

In plaats van een bos bloemen, doosje pralines of uurwerk te kopen, doe je een gift aan Memisa via afrikado.be. Op de website kan je zien wat er met jouw bijdrage verwezenlijkt wordt. Voor de prijs van een bos bloemen (€40) schenk je één jonge moeder transport naar het ziekenhuis en een levensreddende keizersnede. Met een gift ter waarde van een doos pralines (€25) betaal je voor vijf zwangere vrouwen vervoer naar een ziekenhuis en voor de prijs van een uurwerk (€142) voorzie je een ziekenhuis in Afrika van levensreddend medisch materiaal. In ruil voor je schenking krijg je een certificaat waarop staat dat je moeder een leven heeft gered. Een origineel cadeau met een prachtige betekenis.

(Stagiaire Jolien Meulders)