Shopping: Year of the Mouse

Geüpdatet op 11 februari 2020 door Isabelle
Shopping: Year of the Mouse

2020 is year of the mouse en dat betekent heel veel muizenissen in je kleerkast. Niet van het vervelende type, wel in de vorm van Micky Mouse, Jerry en ander schattig ongedierte.

De muis (of rat, maar die vinden designers minder cute) is volgens de Chinese sterrenkalender de eerste dierenriem van een twaalf jaar durende cyclus en wordt in de Aziatische cultuur beschouwd als een slim, flexibel en ondernemend beestje met een grote overlevingsdrang. Mensen die geboren zijn in een year of the mouse zouden die kwaliteiten dan ook meegekregen hebben, net als een open, vrolijke en sociale persoonlijkheid. Baby’s van 2020 dus, maar ook zij die bijvoorbeeld in 1984 of 1996 het levenslicht zagen. Ze zouden ook meer geluk hebben op professioneel vlak, al kan dat naargelang de kalender wel eens tegenvallen… Zo dicteert de zodiac dat 2019 voor de meesten onder hen maar “zo zo” zou zijn geweest, maar belooft 2020 alvast een meer dan vruchtbaar jaar te worden!

Designers zijn alvast dol op de Chinese sterrenbeelden en brengen de ene na de andere capsulecollectie in teken van het huidige dier -niet in het minst om hun Oosterse klanten te plezieren. Geboren in 1984, 1996, of gewoon een grote fan van everything mouse? Laat je gaan:

Ook aan Westerse kant wordt trouwens duchtig met sterrenbeelden omgesprongen. Voor zij die het niet wisten: het is aquarius season en dit heeft het specifiek voor jou in petto!

(Ps: Nu je toch in een winkelbui bent: hier zijn enkele leuke girlpower cadeau's voor jezelf...)