Hallo Waterman Seizoen: dit gebeurt er met jouw sterrenbeeld

Geüpdatet op 12 januari 2024 door Lore Ginneberge
Hallo Waterman Seizoen: dit gebeurt er met jouw sterrenbeeld

Maak je op voor een *interessant* Waterman seizoen, vol vriendschap, bloeiende relaties en nieuwe inzichten. Klaar voor?

Er is geen ontkomen aan: astrologie is hip. Of we hebben nu pas met z'n allen door hoe ontzettend invloedrijk de zon, de maan en de sterren zijn, of we zijn massaal goedgelovig geworden en houden ons vast aan spirituele nonsens. Hoe het ook zij, we delen je graag mee dat er een nieuw seizoen van start is gegaan: het is Waterman-tijd! De zon staat nog tot eind februari in dit sterrenteken, en dat zal je geweten hebben... Wat betekent dit nu voor de Watermannen onder ons? En wat met de andere sterrenbeelden?

Wat is typisch voor een Waterman?

Watermannen, geboren tussen 20 januari en 18 februari, zijn het elfde teken van de dierenriem en behoren tot het element lucht, wat hun intellectuele en communicatieve vaardigheden onderstreept. Ze worden geregeerd door Uranus, de planeet van originaliteit en plotselinge veranderingen, wat bijdraagt aan hun reputatie als vernieuwers en rebellen. Deze invloed maakt hen tot visionairs met een diepe liefde voor vrijheid en individualiteit. Analytisch ingesteld, benaderen Watermannen de wereld met een open geest en een eindeloze nieuwsgierigheid. Ze hebben een sterke neiging naar sociale rechtvaardigheid en zijn vaak betrokken bij humanitaire inspanningen, gedreven door hun diepe bezorgdheid voor het welzijn van anderen. Hun heersende planeet moedigt hen ook aan om conventionele denkwijzen te doorbreken, wat hen helpt buiten de gebaande paden te denken.

Hoewel Watermannen soms als afstandelijk of onvoorspelbaar kunnen overkomen, is hun ware aard vriendelijk en loyaal. Met hun medeheerser Saturnus, de planeet van discipline en verantwoordelijkheid, tonen ze een ongeëvenaard vermogen om vastberaden aan de slag te gaan.

Wat brengt het Waterman Seizoen?

Hoewel je zou denken dat dit hét waterteken bij uitstek is, ligt dat net even anders. Waterman is één van de drie luchttekens, en staat bekend om zijn vaste natuur. De energie van de Waterman is visionair, vooruitstrevend en vernieuwend. Dit teken accepteert de vreemde en unieke kanten van het leven, omdat het weet dat hier nieuwe, frisse manieren van denken uit voortvloeien: exact waar de rebelse Waterman naar verlangt. Probeer tijdens het Waterman seizoen eens om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken, en je komt gegarandeerd tot nieuwe inzichten.

Samen sterk

Net als de andere luchttekens Weegschaal en Tweeling is Waterman een intellectueel teken dat relaties en communicatie hoog in het vaandel draagt. En met relaties bedoelen we eerder grote groepen en gemeenschappen, meer dan intieme verhoudingen. 'Team work makes the dream work', het zou zomaar eens de uitspraak van een Waterman kunnen zijn. Waterman, maar ook Weegschaal en Leeuw ondervinden deze teamspirit maar al te goed en gaan een seizoen vol nieuwe vriendschappen en diepere relaties tegemoet. Ram en Kreeft kunnen eveneens voordeel halen uit een extra beetje moeite op sociaal vlak.

aquarius season waterman seizoen
Imaxtree

Verder is dit het teken van grote denkers en genieën, die fantasierijker en leergieriger zijn dan vele anderen. Watermannen bezitten doorgaans een grote dosis zelfkennis. Hoe ongewoon hun voorkeuren of persoonlijkheid is, weten waar je voor staat en wat je wilt is voor dit teken ontzettend belangrijk. Vooral Boogschutter en Tweeling zullen dit seizoen merken dat hun omgeving openstaat voor alles. Hou een open geest en wees niet bang om echt jezelf te zijn. Dat geldt ook voor Vissen, die dit seizoen best op hun intuïtie kunnen vertrouwen om dingen te veranderen.

Focuspunten tijdens Aquarius Season

Hoewel iedereen een beetje van de rebelse, snuggere vibes van Waterman zal voelen, heeft dat niet op alle tekens hetzelfde effect. Zo zal Steenbok bijvoorbeeld moeten focussen op z'n financiële situatie, gebruik makend van de inzichten die Aquarius Season brengt. Voor Stier hangt er daarentegen verandering op professioneel vlak in de lucht: herbekijk jouw work-life balance en wees creatief. Schorpioen zal zich 100% richten op huiselijke gezelligheid, terwijl Maagd vooral aan zichzelf en zijn/haar welzijn moet denken.