Pied-de-poule microtrend: dit is de jas die iedereen deze winter wil

Geüpdatet op 31 januari 2020 door Malvine Sevrin en Isabelle
Pied-de-poule microtrend: dit is de jas die iedereen deze winter wil

Zoom op de ultieme klassieker die dit seizoen eventjes weer hoge stijltoppen scheert.

Pied-de-poule, houndstooth of gewoonweg hanenpoot is een motief dat eigenlijk nooit helemaal uit de mode raakt. Het is eigenlijk al eeuwen oud en werd oorspronkelijk in Schotland geweven aan de hand van verschillend gekleurde, stevige wolgaren. Tegenwoordig vind je ook heel wat goedkopere imitaties met printdruk en daarmee raakt het motief ook steeds wijder verspreid. Hoewel vooral jassen in pied-de-poule altijd al populair zijn geweest, overspoelen ze de laatste weken onze Instagram feed met een nieuw elan. Het stuk geeft zelfs de meest basic outfits een gemakkelijke boost en heeft sinds altijd al garant gestaan voor een goede portie eigenwijze elegantie.

De look blijkt ook bijzonder verstel te zijn en leent zich uitstekend voor tal van verschillende stijlen. De athleisure versie met sneakers, sweatshirt en een leren broek scoort hoge punten, maar ook voor de fancy combo met dijlaarzen en wollen jurk valt wat te zeggen. Last but not least: we zijn dol op de boyish variant met combat boots en afgewassen jeans. `

Een beetje Instagram inspiratie:

 

Voir cette publication sur Instagram

 

🏁

Une publication partagée par SOFIA COELHO (@sofiamcoelho) le

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Life tells you to take the elevator, but love tells you to take the stairs. 🏁

Une publication partagée par UNA (@unakrlic) le

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Living in this coat lately 🖤 http://liketk.it/2JbcB

Une publication partagée par S T E L L Λ ✨ (@stellaasteria) le

Waar shop je een pied-de-poule mantel?

Een trend is een trend, en dus bieden tal van labels in alle mogelijke budgetten zo’n mantel aan. Moeilijk zal het dus niet zijn om één te scoren, al zouden wij aanraden één met strakke snit eerder dan een los, oversized model te kiezen. Het specifieke model dat momenteel trouwens zoveel stof doet opwaaien bij influencers, is er één met een zacht prijsje: je scoort hem voor 80€ bij H&M! 4/4 lengte, dubbele knopenrij, en een riem die je nonchalant om de taille knoopt: check!

pied-de-poule
H&M, €79,99

Ontdek hier meer microtrends: