Gekleurde kousen: zo draag je dat

Geüpdatet op 20 december 2019 door Marie Guerin en Isabelle Foto’s: @BlairEdie
Gekleurde kousen: zo draag je dat

Vergeet de brave donkere kous, dit seizoen mogen je benen knallen in alle kleuren van de regenboog. Hoewel de angst voor een modieuze misstap er dik in zit, kom je er mits de juiste styling regels op bijzonder elegante wijze mee weg. Bovendien kan je dankzij gekleurde kousen je zomerse looks recycleren. How to wear? We stappen in de voetsporen van Blair Edie, de blogger achter Atlantic-Pacific:

Waarom? Edie is dé ongekroonde kousenkoningin. Sinds ze in 2010 haar blog lanceerde, wist deze volwaardige business woman ruim anderhalf miljoen volgers te vergaren. De ideale expert dus om wat vrolijke working looks van af te kijken. Hoofdredactrice Marie geeft tekst en uitleg bij haar looks: 

Hoe draag je gekleurde kousen?

blair_edie_

Hoe kies je de juiste kousen?

"Probeer eens van “teen tot top” te denken wanneer je je outfit samenstelt: statement pieces aan de voeten en de rest moet maar volgen. Ik pas deze truc geregeld toe wanneer ik uitgekeken raak op mijn eigen garderobe. Ga daarbij voor heldere, onverwachte kleuren: kies kousen die voor de verandering eens nièt in de rest van je look verdwijnen."

blair_edie_

Hoe combineer je kleuren?

"Maak eerst en vooral de keuze: ga je voor een monochrome look, of smijt je verschillende tinten in de mix? Probeer het in dat laatste geval bij maximum drie verschillende kleuren te houden, anders wordt het té druk. Althans, zo ervaar ik het. Weet dat een beetje gezonde clash hier op zijn plaats is: blokkeer niet op het te krampachtig willen combineren van kleuren. Soms zijn de meest onverwachte combinaties de beste!"

blair_edie_

Do’s

- Probeer een total look in eenzelfde kleur.

- Denk na over een meer gewaagde keukenmix en zet de stap.

- Gekleurde kousen komen nog beter tot hun recht in open schoenen.

- Draag je hoge kousen met een hemdjurk, midi rok of zelfs een korte broek voor een subtiele kleurentoets.

- Voor gevorderden; probeer ook eens kousen met prints. Ruitjes, bloemen of stippen voor nog meer fun!

blair_edie_

Don’ts

- Wees niet bang om te experimenteren!

Welke sandalen passen bij je kousen?

"Ik zei het al: open schoenen doen het wonderwel met kleurrijke kousen. Ook hier kan je voor een monochroom geheel gaan, of lekker met contrasten spelen wat kleur én materiaal betreft. Sowieso is dit de uitgelezen kans om nog eens die zomerse sandalen boven te halen." 

blair_edie_

Hoe balanceer je zo’n look?

eSmaken verschillen, net als je stoutmoedigheid als het op vestimentaire experimenten aankomt. Als je het liever veilig houdt, is dit alvast een goede, gebalanceerde look: een denim broek, een crisp white shirt, een paar ballerina’s en… een paar knallende oranje kousen! Denim is eigenlijk altijd een gemakkelijke 'uitvalsbasis' om rond te beginnen experimenteren. Als je net als mij en Edie van een uitdaging houdt, zo ik zeggen: alle remmen los!" 

Wat zijn de beste merken?

Halogen (Blair Edie heeft er trouwens haar eigen collectie), Emilio Cavallini (een gevestigde waarde wat gekleurde kousen betreft) en natuurlijk Gucci!

Shopping:

Tip van de redactie: combineer twee microtrends en ga voor gekleurde kousen slash een total look in lila!

Nog zin om "gevaarlijke" trends te testen? Ontdek hier onze tips om met de oubollige cardigan weg te komen!