Duurzaam shoppen: deze stuks zijn het investeren waard tijdens de solden

Gepubliceerd op 5 januari 2021 door Lore Ginneberge
Duurzaam shoppen: deze stuks zijn het investeren waard tijdens de solden

Duurzaam shoppen tijdens de solden? Dat kan perfect. Dit zijn slimme stuks om in te investeren.

We hoeven je niet te vertellen dat duurzaamheid steeds hoger scoort in ons koopgedrag, maar de solden blijft een gevaarlijke tijd voor miskopen. Zonde, want de hoge kortingen zijn net ideaal om stuks te scoren die anders ver buiten je budget liggen. Belangrijk is om vooraf te bepalen wat je nodig hebt en je niet (teveel) te laten vangen aan trends. Deze lijst zet je op weg richting een duurzame, tijdloze garderobe.

De wollen trui

Eerlijk is eerlijk, niemand heeft 10 verschillende truien nodig. Ze nemen ongelooflijk veel plaats in je kast en worden slechts een paar maanden per jaar gedragen (je weet wel, opwarming van de aarde). Heb je jouw perfecte exemplaar nog niet gevonden? Zoek naar een wollen trui, want wol gaat stukken langer mee dan andere materialen en houdt je perfect warm in de winter. Daarnaast is het één van de meest gerecycleerde stoffen in de kledingindustrie. Materialen als merino, kasjmier en alpaca zijn ideaal voor wie reguliere schapenwol niet kan verdragen op de huid. En wat met de dieren die deze wol produceren? Reguliere wol wordt niet altijd op de meest diervriendelijke manier gewonnen, vooral de productie van mohair (geiten) en angora (konijnen) gaat gepaard met heel wat leed. Gelukkig bestaat er zoiets als cruelty-free wol. Luxehuizen als Stella McCartney gebruiken bijvoorbeeld altijd die laatste soort.

scotch soda trui solden kortingen luxe items
Fijngebreide trui, Scotch & Soda, €153,97 €219,95

Shop hier

wollen trui
Wollen cardigan, Baum und Pferdgarten, 189 270

Shop hier

acne studios wollen trui shoppen korting sale solden
Wollen trui met strepen, Acne Studios, €262 €406

Shop hier

duurzaam shoppen solden
Imaxtree

De knielaars

Omdat schoenen nu eenmaal prijzig zijn, wacht je best tot de solden om jouw favoriete laarzen in huis te halen. Wil je een tijdloos paar, investeer dit jaar dan in knielaarzen. Dit model belooft een hit te worden volgend seizoen, maar is eigenlijk altijd al het toonbeeld van tijdloze elegantie geweest.

zadig et voltaire laarzen
zwarte laarzen, Zadig & Voltaire, €297 595

Shop hier

max mara boots
Leren knielaarzen, Max Mara, € 615 € 879

Shop hier

ann demeulemeester duurzaam shoppen
Veterlaarzen, Ann Demeulemeester, €858 €1190

Shop hier

jimmy choo laarzen shoppen
Hoge laarzen met slangenprint, Jimmy Choo, €8531219 

Shop hier

De lange mantel

Als er één ding nooit - maar dan ook nooit - uit de mode raakt, is het wel een lange wintermantel. Opnieuw kiezen we liefst voor (duurzame) wol om bovengenoemde redenen. Een klassiek model met knoopjes of een getailleerde versie met ceintuur? Op deze klassiekers raak je nooit uitgekeken.

karlie kloss shoppen duurzame mode Getty Images

jas furore belgische mode
Clementin lange jas, Furore, €468,30 €669,00
nanushka
Wollen jas, Nanushka, €750 €914

Shop hier

De (faux) leren handtas

Hoe verleidelijk het ook is om de it-tassen van afgelopen seizoen te scoren voor een prijsje, de houdbaarheidsdatum van de meeste modellen is allang verstreken. Wanneer je merkt dat een volledige collectie in de uitverkoop belandt, weet je genoeg. Onze tip? Kies een simpel model en neutrale kleur. Jaren draagplezier verzekerd!

 

furla handtas solden duurzaam shoppen
Sleek Mini schoudertas van leer, Furla, €147,50 €295

Shop hier

martin margiela handtas ssense
Zwarte schoudertas, Martin Margiela, €523 €610

Shop hier

chloe handtas solden korting
C Mini handtas, Chloé, €903 €1290

Shop hier