Hallo Steenbok Seizoen, dit gebeurt er met jouw sterrenbeeld

Geüpdatet op 21 december 2023 door Lore Ginneberge
Hallo Steenbok Seizoen, dit gebeurt er met jouw sterrenbeeld

Maak je op voor een serieus Steenbok Seizoen, met mogelijke huwelijksaanzoeken, succesvolle overwinningen en duidelijke doelen voor 2024. Klaar voor?

Er is geen ontkomen aan: astrologie is hip. Of we hebben nu pas met z'n allen door hoe ontzettend invloedrijk de zon, de maan en de sterren zijn, of we zijn massaal goedgelovig geworden en houden ons vast aan spirituele nonsens. Hoe het ook zij, we delen je graag mee dat er een nieuw seizoen van start is gegaan: het is Steenbok-tijd! De zon staat nog tot eind januari in dit sterrenteken, en dat zal je geweten hebben... Wat betekent dit nu voor de Steenbokken onder ons? En wat met de andere sterrenbeelden?

Wat is typisch voor Steenbokken?

Steenbokken (22 december - 20 januari) zijn aardetekens met Saturnus als heersende planeet, en ze worden ook wel gezien als de architecten van de dierenriem. Ze blinken uit in discipline en verantwoordelijkheid, en streven naar succes met een vastberadenheid die even stoïcijns als inspirerend is. Steenbokken hebben een opmerkelijk talent voor het balanceren van hun ambitieuze carrièredoelen met hun persoonlijke leven, vaak met een vleugje droge humor. Onder hun soms gereserveerde uiterlijk schuilt een loyale en toegewijde vriend die streeft naar stabiliteit en orde. In het hart van elke Steenbok schuilt een innerlijke wijze, die levenservaringen ziet als lessen op weg naar persoonlijke groei. Ze zijn echte meesters in het stellen van lange termijn doelen en het nemen van de nodige stappen om deze te bereiken. Maar vergis je niet: ondanks hun serieuze buitenkant, heeft de Steenbok een verrassend speelse kant, vooral in de dichte vriendenkring en bij familie.

Wat brengt het Steenbok Seizoen?

De komst van een nieuw astrologisch seizoen valt dit keer samen met de start van een nieuw astronomisch seizoen: de winter! Er zijn vier sterrenbeelden waarbij dit samenvalt (Kreeft, Weegschaal, Steenbok en Ram), die daarom 'kardinale tekens' worden genoemd. Kenmerkend voor dergelijke sterrentekens is dat ze voortrekkers zijn (denk aan Greta Thunberg of Martin Luther King Jr.), bruisen van vernieuwende ideeën en gevoelig zijn voor trends.

Daarbij komt dat Jupiter, de planeet van voorspoed en succes, nog tot mei volgend jaar in Stier staat. Vooral dit teken gaat een tijd vol geluk tegemoet. Deze voorspoedige vibe en bovengenoemde pioniersgeest samen zorgen ervoor dat nu de ideale tijd is om langetermijnvisies uit te tekenen. Wat wil je bereiken op carrièrevlak? Waar zie je jezelf over vijf, tien jaar? Het Steenbok Seizoen zal raad brengen, want onder de aardse Steenbok leer je praktisch denken, je productiviteit maximaliseren en realistische doelen stellen.

capricorn season goede voornemens sterrenbeeld

Voor Leeuw wordt dit een uitzonderlijk goede maand. Jouw messen zijn (al een tijdje) geslepen, nu is de kans om je geheime wapens boven te halen. Zowel op vlak van carrière, persoonlijkheid en liefde zal je krijgen waar je zolang naartoe hebt gewerkt.

Goede voornemens

Eind december en begin januari is de periode bij uitstek om nieuwe doelen te stellen, maar ook om goede voornemens te maken. Laat Steenbok je raadgever zijn, maar let op dat je niet téveel focust op carrière, geld en succes. Liefde is ook belangrijk! Vooral Maagd en Steenbok raken weleens verstrikt in hun ambities en vergeten daarbij kostbare relaties te onderhouden. Je weet dus welk voornemen je kan maken voor 2023. En voor Stieren onder ons? Neem cuffing season niet al te serieus, durf je nest nu en dan te verlaten. Het leven is meer dan alleen Netflix & chillen. Neem jezelf voor om meer contacten te leggen.

En de liefde...

Niet toevallig staan de laatste en eerste paar maanden van het jaar bekend om de vele huwelijksaanzoeken. Steenbok Seizoen zorgt dat je serieuzer gaat nadenken over je relatie en de verbintenis durft aan te gaan. Wacht je al een tijdje op de ring? Nu kan weleens je geluksmaand zijn!

capricorn season sterrenbeeld astro

Voor Weegschaal, Schorpioen, Tweelingen en Boogschutter staat er effectief een diepere connectie met je partner of nieuwe liefde op het programma. Bij Ram en Kreeft verloopt het daarentegen iets stroever, één advies: neem je tijd. Vissen en Waterman tenslotte, moeten dit seizoen de kans grijpen om te reflecteren over huidige en toekomstige relaties, wat zoek je nu echt in een partner?

Stof tot nadenken dus voor alle tekens, maar vooral om tot actie over te gaan. Zo'n voorspoedig seizoen kom je niet elke maand tegen, maak er dus optimaal gebruik van.