JBC brengt een retro Samson & Gert collectie uit

Geüpdatet op 2 december 2019 door Isabelle
JBC brengt een retro Samson & Gert collectie uit

Na drie decennia mislukte pogingen om het spraakgebrek van zijn trouwe viervoeter bij te schaven, gooit Gert de handdoek in de ring: het is over & out met Samson. En met Gert ook eigenlijk. Maar dat zou je niet verdrietig mogen stemmen.

Meer zelfs: het duo was dertig (!) jaar lang op de buis te zien en vertrek nu op welverdiend pensioen. Omdat de liefde voor het TV-programma nog steeds gigantisch is en één Belg op twee opgroeide op de tonen van een niet werkende deurbel, wordt hun afscheid met veel poespas gevierd. Samson en Gert gaan nog een laatste keer op tournee en ook bij JBC wordt nog eens alles uit de kast getrokken. Waarom? Omdat de keten al sinds het prille begin, ergens in de jaren nineties, de kledingcollecties van Samson & Gert uitbrengt. Onder het motto “kindermode is toevallig onze specialiteit” brengt het nu een collectie retro sweaters en shirts met de meest legendarische uitspraken van de reeks op. Van “Ik moest kloppen want de bel doet het niet” via “dat is toch geen probleem” tot aan Gert zijn karakteristieke foute fleeceke toe: pure nostalgie!

Samson_gert_jbc_retro-collectie_

De looks bestaan in alle kleuren van de regenboog én zijn bedoeld voor zowel klein als groot -baby’s, kinderen én volwassenen: de fans van het eerste uur zijn tegenwoordig immers all grown up en waarschijnlijk zelf in het bezit van een kind of twee. Leuk detail: de campagnebeelden werden in de Studio 100 studio’s ingeblikt, met de trouwste fans in de hoofdrollen.

(Wedden dat zelfs jij trouwens niet alles weet over je favoriete jeugdprogramma? Ontdek hier een reeks hilarische fun facts over Samson & Gert.)

Zin in een draagbaar stukje TV-erfgoed? Je shopt het hier: