H&M kondigt opnieuw een heerlijke design collab aan

Geüpdatet op 12 november 2019 door Isabelle Vander Heyde
H&M kondigt opnieuw een heerlijke design collab aan

Terwijl we allemaal halsreikend uitkijken naar de release van dié H&M x Giambattista Valli collectie, kondigt de Zweedse gigant opnieuw een veelbelovende samenwerking aan. Eentje wiens resultaat al binnen enkele weken in de rekken ligt!

Het gaat meer bepaald om de eerste designer samenwerking van H&M Home. Het team achter de interieurlijn ging in zee met niemand minder dan Jonathan Adler, de New Yorkse pottenbakker en interior designer die de huizen van zijn stadsgenoten al ruim twintig jaar van extravagant moois voorziet. Onder het motto “kleuren kunnen niét clashen” brengt hij levendige decoratie vol catchy details en fantasierijke elementen.

Je raadt het al: deze capsule collectie zal mijlenver van het cliché Zweedse minimalisme staan. Gedurfde decoratieve objecten zoals sculpturen, vazen, schalen, opbergdozen, mokken, kaarsen, dekens en kussens. Alles wat je nodig hebt om depressievrij te overwinteren, quoi… Dat het allemaal met een hoek af mag zijn, blijkt trouwens uit Adlers andere motto: “Als je erfgenamen straks niet om je huis willen vechten, hebben we slecht werk geleverd.” Bon. We zeiden het al: het is weer eens wat anders dan die Zweedse nuchterheid…

Bij H&M zelf zijn ze alvast enthousiast: Onze eerste designsamenwerking is een prachtige kans om thuis te blijven streven naar een persoonlijke stijl en we hadden geen betere partner kunnen vinden dan Jonathan Adler. Zijn energie en passie voor grenzeloosheid zit in elk stuk van deze collectie. We zijn zo enthousiast om onze klanten een kijkje in zijn wereld te bieden,” aldus Evelina Kravaev Söderberg, H&M Homes creatief directeur. Adler van zijn kant ziet het vooral als een kans om zijn paspoort bij te schaven: “Het was een droom om met H&M Home te werken.  Ik hoop dat mensen evenveel plezier aan de collectie beleven als ik aan het ontwerpen ervan, maar ik hoop vooral dat ik mezelf nu een eersteklas Zweed mag noemen!"

Vanaf 14 november via HM.com en in geselecteerde H&M winkels verkrijgbaar.