Deze stuks uit de H&M x Mugler collab moeten bovenaan je verlanglijstje

Gepubliceerd op 5 april 2023 door Lore Ginneberge Foto’s: H&M x Mugler
Deze stuks uit de H&M x Mugler collab moeten bovenaan je verlanglijstje H&M x Mugler

Op 11 mei komt de limited edition H&M x Mugler collectie uit. Cut-out bodysuits, sexy jurkjes en jeans... Welke 6 items moéten op je lijstje?

H&M kondigde vorige maand opnieuw een veelbelovende samenwerking aan. Eentje wiens resultaat al binnen enkele weken in de rekken ligt! Deze stukken van H&M x Mugler mogen niet ontbreken in je (online) winkelmandje.

Iconische klassiekers en gedurfde stuks

"Deze collectie is een keerpunt voor het huis Mugler - een kans voor ons om onze geschiedenis te vieren en de stukken waar we vandaag de dag om geliefd zijn. De samenwerking omvat veel van onze signaturen, van catsuits en bodycon-jurken tot tailoring, denim en mooie, gedurfde sieraden en accessoires," zegt Casey Cadwallader, creatief directeur bij Mugler.

H&M x Mugler collab

Ook bij H&M zelf zijn ze alvast enthousiast, want deze designsamenwerking is een prachtige kans om de energie, body positivity en sensualiteit van Mugler over te brengen naar een breder publiek. "Casey en het Mugler-team zijn ongelooflijk genereus geweest door zoveel klassiekers en signature items van het huis aan te bieden, die het winkelend publiek zal herkennen van de catwalk en de rode loper. De collectie weerspiegelt het H&M-ethos om geweldige mode te delen en design te democratiseren. Elk stuk is een icoon", zegt Ann-Sofie Johansson, creatief adviseur bij H&M.

Een eerbetoon aan Thierry Mugler

Het archive revival gedeelte van de collectie is een eerbetoon aan Thierry Mugler's grootste hits uit de jaren 80 en 90, samengesteld door Casey Cadwallader. Elke stijl belichaamt de erfenis van de oprichter en wordt geleverd met een speciaal label met Thierry Mugler's handtekening. De stukken omvatten een zwart fluwelen jurk met een gevormde taille en pofmouwen, een kanten korsetjurk, een rokkostuum met piercingdetails en een zuurgroen maatjasje. Tot de accessoires behoren boemerangvormige oorbellen en een dubbele broche die door een ketting met elkaar verbonden zijn.

Enkele musthave items uit de H&M x Mugler collab

Mugler collectie bodysuit zwart

H&m collab designer

H&M x Mugler

H&m

mugler jurk zwart

Vanaf 11 mei 2023 via HM.com en in geselecteerde H&M-winkels verkrijgbaar.