Hebben: de Messy Nessy Chic x Olympia Le-Tan collab

Geüpdatet op 22 oktober 2019 door Isabelle
Hebben: de Messy Nessy Chic x Olympia Le-Tan collab

Collab nieuws vanuit Parijs, waar Olympia Le-Tan het urban exploring fenomeen Messy Nessy Chic onder de arm neemt. Letterlijk.

Neen, serieus: letterlijk. Het Parijse label brengt sinds een kleine tien jaar hyper originele clutches in de vorm van boeken uit, en is daarvoor constant op zoek naar appetijtelijk ogend leesvoer. Klassiekers als Hemmingway en Shakespeare passeerden ondertussen de revue, maar ook kinderboeken, reisgidsen en zelfs iconische magazines werden in een nieuw jasje -of zeg maar tasje- gestoken. Kenmerkend voor Olympia Le-Tan zijn de mooie borduursels waarmee titels en illustratie worden afgehandeld, de vrolijke kleuren en het retro gevoel.

messy_nessy_chic_tourist_olympia_le_tan_book_clutch_collab messy_nessy_chic_tourist_olympia_le_tan_book_clutch_collab

De meest recente samenwerking van het label richt zich op de bloggerswereld, al is de Brits-Franse Messy Nessy Chic daarbinnen eigenlijk een buitenbeentje. De self-made uitgeefster begon een kleine tien jaar geleden haar online rariteitenkabinet, zoals ze het zelf noemt, en zag haar blog ondertussen uitgroeien tot een klein imperium -inclusief twee originele reisboeken. Urban exploring, oftewel het verkennen van vergeten, verlaten of gewoonweg miskende plekjes in grote steden, is haar ding en de twee uitgaves van Don’t Be A Tourist -één in Parijs en de andere in New York- nemen je mee in haar voetsporen.

De boeken zijn er voor iedereen die van de plat bewandelde paden wil afdwalen en bekende wereldsteden tijdens doldwaze avonturen op een andere manier wil leren kennen. Volgend jaar staat trouwens een derde editie, over Londen deze keer, op de planning, maar in afwachting daarvan is er dus een clutch. Die eigenijk een boek is. Of was het omgekeerd. Hoe dan ook, de samenwerking is er eentje om van te snoepen, je shopt hem via Olympia Le-Tan.

Meer weten over de eigenwijze blogster en urban exploring? Wij gingen een namiddag met haar op stap in een geheime Parijse loods vol filmattributen (naar het schijnt doolt Wes Anderson er ook wel eens door de gangen) en ontdekten haar beste tips voor urban explorers.