HOW TO: hoofdbandje met veren zelf maken

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Anne Poelmans
HOW TO: hoofdbandje met veren zelf maken

pluimen band

Om dit weekend origineel uit de hoek te komen op WE CAN DANCE of in de ELLE Beach Club dien je je handen even uit de mouwen te steken. 4 manieren om zelf je pluimen-haarbandje te maken. En het is niet moeilijk, het is gemakkelijk!

WAAR KOOP JE JE BENODIGDHEDEN?

- Pluimen: bij Ava of bij Schleiper

- Stevige lijm: bij Schleiper, Brico of in de hobbywinkel

- Lintjes: bij Veritas

- Diadeem: bij H&M

METHODE 1: haarbandje met pluim-staartje

HOW TO: opteer voor een touw van suède en maak aan de uiteindes een paar pluimen vast. Deze laat je nonchalant door je haar waaien.

haarbandje

METHODE 2: pluimenband

HOW TO: koop een stevig lintje (best van leder of suède) dat je versiert met rechtopstaande pluimen. Let wel dat je goede lijm gebruikt. Je kan eventueel het bandje zelf nog bezetten met kleine parels (op te naaien of te lijmen).

pluimen haar

METHODE 3: diadeem met pluimstaart

HOW TO: koop een plastieken diadeem die je omwikkelt met een lintje of herspuit in de kleur van je keuze. Aan het uiteinde van je diadeem maak je een touw vast waaraan je je pluimen vastmaakt.

haarband pluim

METHODE 4: spuit je pluimen goud

HOW TO: koop pluimen in eender welke kleur en spuit ze goudkleurig met een spuitbus. Nadat de pluimen goed gedroogd zijn kan je ze vastmaken aan een bandje. Best met een soepele ketting of touwtje opdat ze mooi natuurlijk kunnen blijven bewegen.

pluimen in haar