Getest: Gezond en lekker eten met het Detox Pack van Pack’n Joy

Geüpdatet op 7 oktober 2019 door Maxine Detaellenaere
Getest: Gezond en lekker eten met het Detox Pack van Pack’n Joy

Wil je wel gezond eten, maar ontbreekt het je maar al te vaak aan tijd om zelf healthy gerechten klaar te maken? Wie kent het niet... Daarom waren we erg benieuwd om de Detox Pack uit van Pack'n Joy uit te testen.

Wat is Pack’n Joy?

In deze hectische tijden ontbreekt het ons maar al te vaak aan tijd om te koken, vandaar het succes van maaltijdleverservices en maaltijdboxen. Al is dit vaak niet de meest gezonde oplossing. Pack'n Joy wil zich onderscheiden door gezonde alternatieven aan te bieden. Het Detox Pack bestaat in twee versies, een kuur van 3 dagen en eentje van 6 dagen. Wij testten de tweede optie uit.

Hoe werkt het?

Je pikt je pakket op zondag en op woensdag op bij een afhaalpunt in je buurt. Elk pakket bestaat uit ontbijt, een salade als lunch en een warm avondmaal voor drie dagen. De maaltijden zijn vegetarisch, gluten- en lactosevrij en bevatten geen bewerkte producten. Bovendien worden ze bereid met seizoensgebonden producten van 100% Belgische productie.

pack n joy, getest, review, maaltijdbox, gezond
Een pakket bestaat uit 3 ontbijtgerechten, 3 lunches en 3 diners

Wat vinden we ervan?

Voordelen:

  • Aangezien we erg snel honger hebben, waren we nogal sceptisch of de gerechten ons lang genoeg een gevuld gevoel zouden geven, maar we waren aangenaam verrast. De hele kuur lang hadden geen enkele keer een hongergevoel.
  • De gerechten waren ook telkens heerlijk. Al is het Pack wel eerder weggelegd voor mensen die houden van wereldkeuken, want vele recepten zijn geïnspireerd op de Aziatische of Italiaanse keuken.
  • Er was weinig voorbereiding nodig, de lunch bestond telkens uit een ready-to-eat salade en het avondeten was ook in een tiental minuten klaar. Je spaart dus een pak tijd uit aan boodschappen en het bereiden van maaltijden.

Nadelen:

  • De eerste twee dagen hadden we last van hoofdpijn, hou er dus rekening mee dat je aan het begin van de kuur last kan hebben van een verminderd concentratievermogen. Al moeten we er bij vermelden dat hoofdpijn wel vaker voorkomt bij een detoxkuur. Je lichaam kickt af van ongezonde voedingsmiddelen en dat voel je wel.
  • Er hangt een behoorlijk stevig prijskaartje aan de detoxkuur. Maar je krijg er wel heel wat voor terug: lekkere en ultragezonde gerechten die (bijna) eetklaar zijn.

Besluit:

We vinden het Detox Pack zeker een aanrader en zullen het in de toekomst opnieuw bestellen. Het is er gemakkelijk, je voelt je er na het eind van de kuur lichter en energieker door en - misschien nog het allerbelangrijkst voor ons - de maaltijden smaken heerlijk en geven de hele dag door een gevuld gevoel.

Meer info vind je op packnjoy.be

pack n joy, getest, review, maaltijdbox, gezond