5 trends voor lente/zomer 2020 die je nu al kan kopen

Geüpdatet op 21 januari 2020 door ELLE België
5 trends voor lente/zomer 2020 die je nu al kan kopenGetty Images

Het nieuwe jaar is pas begonnen, maar we kijken stiekem al uit naar de zomermode. Wil jij als eerste de allernieuwste stukken in jouw kleerkast? Dit zijn de belangrijkste trends van lente/zomer 2020 en hier kan je ze nu al shoppen:

Romantische bloemenprints vergezeld van andere fauna en flora, zeeblauw en mosgroen, natuurlijke vormen en materialen... voor de trends van lente/zomer 2020 telt de natuur als grootste inspiratiebron.

Romantische bloemen

Bloemenprints: ieder jaar opnieuw zie je ze verschijnen op de catwalks (denk aan de legendarische quote uit The Devil Wears Prada). Niet erg groundbreaking, wel sprookjesachtig mooi, de romantische boeketten op komende zomercollecties.

 

Rustgevend nude

We kunnen er niet omheen: ook volgende zomer zijn nude tinten alom tegenwoordig. Handig, want nude kan je met zowat iedere kleur combineren. Voor een stoere look draag je het bijvoorbeeld met een donkere kleur. Ga je voor girly, kies dan wit. Ook je make-up kan nude, hier vind je alle tips voor een no make-up look.

Stedelijk groen

Wie aan natuur denkt, denkt aan de kleur groen. En voor lente/zomer 2020 wordt er dan ook heel wat groen gebruikt. De kleur staat voor de innovatieve natuur doordrenkt met functionaliteit. Zo zie je groene cargobroeken, visjacks en t-shirts met functionele zakken, telkens vervaardigd uit lichte, technische stoffen.

De oceaan

Tegenwoordig word je als consument alsmaar vaker bewust gemaakt van de impact die je uitoefent op het milieu. Er zijn ontzettend veel instanties die zich inzetten voor een betere leefomgeving en in zo goed als alle branches wordt er gerecycleerd. Ook designers proberen hun steentje bij te dragen: voor de lente-/zomercollectie van 2020 wordt een schone oceaan in de kijker gezet. Denk aan kleding uit gerecycleerde materialen in lichte en donkerblauwe tinten waarbij gebruik wordt gemaakt van fladderende silhouetten en nautische prints.

 

Zonsondergang

Tot slot: een mengeling van rood, fuchsia, paars en oranje. De prachtige kleuren die een zonsondergang met zich meebrengt zullen een belangrijke inspiratiebron vormen voor zowel de mode- als interieurbranche.

Meer trends?