5 trends voor lente/zomer 2020 die je nu al kan kopen

Geüpdatet op 15 november 2019 door ELLE België
5 trends voor lente/zomer 2020 die je nu al kan kopen info@imaxtree.com

We zitten nog middenin zomer 2019 maar vooruitstrevend als we zijn, kijken we stiekem al uit naar de collecties van volgend jaar. Wil jij als eerste die allernieuwste stukken in jouw kleerkast? Dit zijn de belangrijkste trends van de lente/zomer 2020 en hier kan je ze nu al shoppen:

Romantische bloemenprints met zoemende insecten, zeeblauwe en stedelijk groene kleuren en natuurlijke vormen en materialen: voor de trends van lente/zomer 2020 was de natuur de grootste inspiratiebron.

Romantische bloemen

Bloemenprints: ieder jaar opnieuw zie je ze in eindeloos veel uitvoeringen opduiken in het modebeeld. Bij een collectie geïnspireerd op de natuur mag je je dus uiteraard verwachten aan heel veel bloemen, ditmaal romantisch getint én liefst ook nog eens met zoemende insecten erbij.

Rustgevend nude

We kunnen er niet omheen: ook volgende zomer zijn nude tinten alom tegenwoordig. Handig, want nude kan je met zowat iedere kleur combineren. Voor een stoere look draag je het bijvoorbeeld met een donkere kleur. Ga je voor girly, kies dan wit. Ook je make-up kan nude, hier vind je alle tips voor een no make-up look.

Stedelijk groen

Wie aan natuur denkt, denkt aan de kleur groen. En voor lente/zomer 2020 wordt er dan ook heel wat groen gebruikt. De kleur staat voor de innovatieve natuur doordrenkt met functionaliteit. Zo zie je groene cargobroeken, visjacks en t-shirts met functionele zakken, telkens vervaardigd uit lichte, technische stoffen.

De oceaan

Tegenwoordig word je als consument alsmaar vaker bewust gemaakt van de impact die je uitoefent op het milieu. Er zijn ontzettend veel instanties die zich inzetten voor een betere leefomgeving en in zo goed als alle branches wordt er gerecycleerd. Ook designers proberen hun steentje bij te dragen: voor de lente-/zomercollectie van 2020 wordt een schone oceaan in de kijker gezet. Denk aan kleding uit gerecycleerde materialen in lichte en donkerblauwe tinten waarbij gebruik wordt gemaakt van fladderende silhouetten en nautische prints.

Zonsondergang

Tot slot: een mengeling van rood, fuchsia, paars en oranje. De prachtige kleuren die een zonsondergang met zich meebrengt zullen een belangrijke inspiratiebron vormen voor zowel de mode- als interieurbranche.

(Stagiaire Sofie Kegelaers)