5 boeken over powervrouwen die jij deze zomer zeker moet lezen

Geüpdatet op 19 juni 2019 door ELLE België
5 boeken over powervrouwen die jij deze zomer zeker moet lezen

Deze zomer laten we de typische chicklits voor wat ze zijn en ploffen we neer aan het zwembad met boeken vol sterke vrouwen aan het woord. Laat je inspireren en verrassen door deze vijf boeken:

1/

Mijn verhaal - Michelle Obama

Over powervrouwen gesproken: In haar memoires, een werk van diepe reflectie en aangrijpende verhalen, neemt Michelle Obama ons mee doorheen haar verleden. Ze vertelt over de ervaringen die haar hebben gevormd - over haar jeugd, hoe ze een evenwicht moest zien te vinden tussen het moederschap en haar job als uitvoerend manager, tot over de tijd die ze doorbracht op het Witte Huis. 

Lees ook: Oprah Winfrey interviewt Michelle Obama.

2/

Wild - Cheryl Strayed

Spectaculair en meeslepend. Dit boek vertelt het waargebeurde verhaal van Cheryl Strayed, een jonge vrouw die op een dieptepunt in haar leven besluit een tocht van 1.7000 km te maken langs de Pacific Crest Trail in het westen van Amerika. Onvoorbereid en niet gewend aan het wandelen, maakt dat deze toch fysiek en emotioneel veel zwaarder is dan verwacht. What doesn't kill you makes you stronger?

Lees ook: 15 quotes van powervrouwen om mentaal in te kaderen.

3/

Het Verhaal van de Dienstmaagd - Margaret Atwood

Met het derde seizoen van de gelijknamige serie in het vooruitzicht, moeten we deze wel aanraden. Want je weet wat ze zeggen: het boek is meestal nog beter dan de verfilming.

Binnen de grenzen van de voormalige Verenigde Staten heeft een christelijke beweging de macht gegrepen. In deze nieuwe Republiek Gilead dient iedereen te leven zoals het Oude Testament voorschrijft. Vanfred, de vertelster, behoort tot de klasse ‘Dienstmaagden’, die slechts één doel heeft: reproductie.

Is dit boek een futuristisch schrikbeeld of een voorspelling over de nabije toekomst van Amerika?

4/

Sporen in de Woestijn - Robin Davidson

'Sporen in de Woestijn' is een absolute topper die niet mag ontbreken in deze lijst. In tegenstelling tot 'Wild' is dit eerder een reisverslag.

Het boek vertelt het verhaal van Robyn die samen met haar hond en vier kamelen doorheen de Australische woestijn trekt. Van Alice Springs naar de Westkust, dwars door uitgestrekte, droge zandvlaktes, geteisterd door de zon. Onderweg wordt ze gefotografeerd door een Amerikaanse fotograaf van National Geographic , en van proviand voorzien, op vooraf afgesproken plekken.

5/

Een Keukenmeidenroman - Kathryn Stockett

Hoewel dit boek geen waargebeurd verhaal is, geeft het je wel een impressie van hoe het er in de jaren '60 aan toeging in Mississippi,  Amerika. Het is een verhaal over harteloze krengen en een jonge vrouw die een stem geeft aan de zwarte keukenhulpen.

We keren terug naar 1962, waar de 23-jarige Eugenia, ook wel 'Skeeter' genoemd, besluit een carrière als schrijfster na te jagen. Al snel vindt ze een onderwerp voor haar roman: de discriminatie van zwarte hulpen. In haar zoektocht naar verhalen stuit ze echter op heel wat angst, want de keukenmeiden die uit de biecht klappen, zetten heel wat op het spel.

(Stagiaire Kaat Monsieur)