Zien: de eerste trailer van het vijfde seizoen van Black Mirror

Gepubliceerd op 22 mei 2019 door Eloïse Pirard en Lore Ginneberge
Zien: de eerste trailer van het vijfde seizoen van Black Mirror

Breaking news: de populaire reeks 'Black Mirror' maakt z'n comeback op Netflix. Op het programma? Drie nieuwe verhalen, een rol voor Miley Cyrus en confronterende vragen over onze relatie met technologie.

Een explosieve trailer

Netflix onthulde zojuist de trailer voor het vijfde seizoen van de Britse serie. Deze eerste beelden zien er alvast veelbelovend uit, want extreem spannend en explosief.

In deze nieuwe trailer onthult Charlie Brooker, de visionair achter de serie,  al de inhoud van drie verhalen.

“Smithereens”

De zwarte sluier gaat omhoog en we bevinden ons in een café met een man die bezeten lijkt door andere smartphone-geobsedeerde mensen. In het volgende shot ontdekken we dezelfde man in zijn taxiauto, met een pistool in zijn hand en politieagenten die deze gespannen situatie onder controle proberen te houden. Op het einde van dit filmpje schreeuwt de man in paniek "Iedereen is verslaafd aan deze dingen!". Het eerste verhaal focust zich dus op technofoben, die in de marge van de samenleving dreigen te leven door hun haat tegenover technologische vooruitgang.

“Rachel, Jack and Ashely, too”

In aflevering twee duiken we in het leven van een eenzaam tienermeisje. Ze heeft een kleine robot, die we in de trailer "Rachel, je ziet er prachtig uit" horen  zeggen. Later horen we de voice-over: "Het is geen pop. Dit ding is vergif". Ook zien we Miley Cyrus, in een rol die haar op het lijf geschreven is. Miley speelt een artieste die moet optreden voor een publiek van 20.000 mensen. We vermoeden dus dat deze aflevering de relatie tussen mensen, beroemdheden en technologie in vraag stelt.

“Striking Vipers”

Tussen deze verhalen zie je ook beelden van een ontrouwe echtgenoot, virtuele karatelessen en internetspionage. Dit hoort waarschijnlijk bij de laatste episode, waarover het minst wordt losgelaten. Volgens Netflix zou dit verhaal gaan over twee oude schoolvrienden die hun vriendschap nieuw leven proberen inblazen. Wordt vervolgd...

1/

Over Black Mirror

Black Mirror, een anthologiereeks, verkent onze collectieve ongerustheid over het moderne leven. Elke aflevering is een onafhankelijk, spannend verhaal dat onze dubbelzinnige relatie met technologie in vraag stelt. Vandaag de dag heeft technologie zowat elk aspect van ons leven veranderd: in elk huis, op elk bureau en in onze handen vinden we een tv-scherm, een monitor, een smartphone... Met andere woorden, een 'black mirror' waarin onze eenentwintigste eeuw wordt weerspiegeld.

De reeks is te bekijken op Netflix. Seizoen 5 verschijnt op 5 juni.

Meer kijkvoer: