Getest & goedgekeurd: de Goodiebox

Gepubliceerd op 22 maart 2019 door ELLE Partner
Getest & goedgekeurd: de Goodiebox

‘Vrouwen in België gelukkig maken’, luidt de missie van Goodiebox. Dat wil het Deense bedrijf doen door hen elke maand een cadeautje te sturen: een box vol schoonheidsproducten. Wie zijn wij om de nobele bedoelingen van het Deense bedrijf te dwarsbomen? En dus lieten we ons graag zo’n pretpakket thuis bezorgen.

De regen klettert tegen de ramen wanneer de postbode aanbelt met ons pakketje. Ik ben maar wat blij dat ik niet door dit hondenweer moet en dit cadeau zomaar in de schoot geworpen krijg.

Het eerste wat ik zie als ik de verpakking eraf haal, is een stijlvolle zwarte doos met een lichtgele schuif die de producten bevat. Een folder geeft het thema van deze maand aan: Keep It Fresh. De bedoeling van deze box is je huid een kickstart te geven na de grijze wintermaanden. Precies wat ik nodig heb op deze regenachtige dag.

1/

Fons, de gekke spons

Voor elke box zoekt het beautyteam van Goodiebox vijf tot zeven producten uit. Het Keep It Fresh-pakket telt er zes, met een totale waarde van maar liefst 73 euro. Het eerste product dat ik uitprobeer, is de Multi-Functional Soap Sponge Charchoal van Daily Concepts. Niet alleen omdat ik voel dat mijn huid na de winter wel een scrub kan gebruiken, maar ook omdat ik nieuwsgierig ben naar dit product: een spons die tegelijk zeep is én je huid scrubt, en waar echt houtskool in zit? Het klinkt een beetje bizar. Mijn scepsis verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ik de spons uitprobeer. Het zwarte, compacte blokje voelt heel zacht aan en ruikt licht naar zeep, maar dan frisser. Het laat een licht, zwart laagje achter op je huid, dat je makkelijk wegspoelt. Wat overblijft, is een zijdezachte huid die ontgift en gereinigd is. Me likes!

ellegoodieboxShop de box

2/

Verfrissende mist

Na het scrubben heb ik zin in een beetje zachtheid. Tijd voor de Dermo Defense Face Mist van Unani dus. Het fijne aan de gezichtsnevel is dat hij natuurlijke antioxidanten bevat, en meteen in je huid trekt. Meestal blijf ik zo veel mogelijk weg uit de zon, maar aan de eerste zonnestralen kan ik niet weerstaan. Deze spray werkt ongetwijfeld heerlijk verfrissend wanneer je huid nagloeit van de zon. De geur is fris en subtiel, precies zoals we die graag hebben.

ellegoodieboxShop de box

3/

Manusje-van-alles

 Ik hou niet van té veel smeren, en heb er ’s morgens meestal ook de tijd niet voor. Een product dat verschillende functies combineert, is voor mij dus sowieso een winner. De CC Complete Cream SPF 30 van Youth Lab is zowel een serum als een hydraterende crème en een lichte foundation. Bovendien beschermt de crème tegen de zon en zit er vitamine PP in, die je huid helpt gezond te blijven. Het 4-in-1-product smeert goed uit en legt een dunne voile over je huid die je teint egaliseert. In tegenstelling tot wat ik aanvankelijk vreesde, is de teint niet te donker voor mijn huid die na de winter altijd nog een whiter shape of pale is.

ellegoodieboxShop de box

4/

Roze barbapapa

De Beaty Sponge van Goodiebox willen we alleen al voor z’n schattige look in onze badkamer! Zoals de folder aanraadt, gebruik ik de beautyblender om de CC Complete Cream mooi te doen versmelten met mijn huid. De zachte, maar tegelijk stevige spons ligt goed in de hand en zorgt voor een extra uniform resultaat.

ellegoodieboxShop de box

5/

Perzikglow

Zolang de zon zich niet laat zien, zullen we het met een toefje highlighter moeten doen voor een stralende glow. De Dew Pot van Laritzy Cosmetics komt vandaag met andere woorden goed van pas. Het product, dat je ook als blush kunt gebruiken, heeft een warme, zachte perziktint met subtiele glans, en een aangename, creamy textuur. Als oogschaduw accentueert de Dew Pot je ogen op een subtiele manier.

ellegoodieboxShop de box

6/

Toverdoekje

Voor ik ga slapen, voel ik me graag helemaal clean. Ik gebruik dus heel wat makeup-remover en wattenschijfjes. Daar voel ik me dan weer schuldig over – mijn ecologische voetafdruk wordt er zo niet kleiner op natuurlijk. De Magic Makeup Remover van AfterSpa is de ideale oplossing. Je maakt je gezicht nat met warm water, wrijft erover met het zachte doekje en al je make-up is verwijderd – zelfs je waterproof mascara. Nadien spoel je het doekje uit en is het klaar voor een volgend gebruik. Een superidee, dat nog werkt ook.

ellegoodieboxShop de box

7/

Conclusie

Met de Goodiebox ontdek je producten waar je het bestaan niet van af wist, of waar je anders nooit spontaan naar zou grijpen. De zeep-spons met houtskool leek op het eerste gezicht niet superaantrekkelijk, maar bleek uiteindelijk een van mijn favoriete items in de box. Ook de Magic Makeup Remover kende ik nog niet, maar is bijzonder handig en behoort voortaan tot mijn standaarduitrusting. En natuurlijk is het heel fijn om verrast te worden met een cadeautje. Vanaf nu is het elke maand uitkijken naar that time of the month!

De Goodiebox met een winkelwaarde van meer dan 65 euro kost 19,95 euro per maand. Meer info: mygoodiebox.be

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Goodiebox.
mygoodiebox.be